זהירות יש כרישה בעוף שלי
- 18 שוקי עוף (טבעוף)
- 6 בייבי כרישה חתוך ל- 4-5 ס"מ.
- חצרור* מנגולד קצוץ
- בצל סגול גדול קצוץ
- 5 שיני שום פרוסות
- חצרור* פטרוזיליה ק"ד
- 5 כפות לימון כבוש קצוץ
- חצי פלפל ירוק חריף (נטול ציר הרשע וזרעי הפורענות)
- כוס עדשים בירוק
- כוס ציר עוף (או כוס מים)
- 2-3 כוסות מים
- כוס יין לבן (ריזלינג)
- מלח אטלנטי
- שפג"ט
- 3 כפות שמ"ז
נוהל עבודה:
טיגון מהיר (איטום) של השוקיים בשמ"ז.
הנחת כל הנכבדים דלהלן בתבנית או קדרה (מכוסה) בפיזור שוויוני וחתימה בנוזלים.
תנור או טוסטר אובן על 160 מעלות. שעה מכוסה + 20 דקות פתוח.
הוגש עם אורז, לזכאים. (הטעם משובח הרבה יותר מהצילום)
* פרשנות והבהרות במילון פודהה.
יום חמישי, 29 במאי 2008 בשעה 7:33
שילוב מעניין של מרכיבים…..אהבתי
יום חמישי, 29 במאי 2008 בשעה 7:43
חן, חן, לא ציינתי שיש לו חמצמצות מעודנת.
וביום ההגשה השני הוגש עם פרפרי-פפיוני-פרפלה.
יום חמישי, 29 במאי 2008 בשעה 8:10
בלי סמוקיניג….רק פפיונים
נסית פעם לבשל גרגרי כוסמין?יכול להוות מצע מעניין לתבשיל הזה,מזכיר במרקם חיטה אך עדין יותר וטעים יותר.גם אורז אדום[לא זה עם הרסק]יכול להשתדך נפלא.