ברוסקטת רוטב יוגורט סלק מוחמץ וקוביות ארטישוק

אחד הכיפים הגדולים הם תהליך היצירה מחדש של פרודוקטים טובים בשילוב מקורי, או כפי שאומרים "מה עושים עם השאריות?".

ובכן סיפורנו מתחיל בכפר קטן על גדות הירקון (כמעט). היה זה בנובמבר עם תחילתה של עונת הארטישוק. משפחה בת 4 נפשות סעדה ארטישוקים בנוסח מקובל. עם תום הארוחה נותר לב בודד וגלמוד וכשני שליש כוס רוטב יוגורט. במקרר חיכה להזדמנות חוזרת חצי סלק טרי קלוף. וכאן מצטלבות דרכיהם:

dsc02602-s.jpg

  1. הסלק פומפם בגסות* והושרה במיץ מכחצי לימון, כמה טיפות טבסקו צ'יפוטל וקמצוץ מלח.
  2. הארטישוק נקצץ ואליו נוסף חצי בצל קצוץ דק.
  3. 5 פרוסות לחם נקלו בטוסטר.
  4. רוטב היוגורט חולק באופן שיוויוני על הטוסטים.
  5. הסלק חולק באופן דומה על גבי היוגורט.
  6. הארטישוק והבצל הקצוצים היוו את הפנטהאוז בברוסקטת היו שלנו.

ההרכב החדש היה מוצלח, ולא נודע כי בא אל קירבם.

2 תגובות to “ברוסקטת רוטב יוגורט סלק מוחמץ וקוביות ארטישוק”

  1. מאת גסטרו:

    אפילו שאני חולה ויש לי טעם של חצץ בפה- אני מתאווה למנה שכזו !

  2. מאת foodha:

    החלימי במהרה ומי יתן והחצץ יוחלף בכמהין, קוויאר או לפחות ארטישוק וסלק ;)

השארת תגובה