עוף ירוק – מתכון זיכרון למיכל ניב

  את המתכון הנ"ל  מסרה לי מיכל ניב ז"ל. הפתק הוורוד בכתב ידה, עם מחיקות, הערות שלי וכתמים, שמור בפתקייה של הקלסר שבמזווה. גם היום, יום השנה התשיעי למותה, הכנתי, אכלנו ונזכרנו:

  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 5 עגבניות ירוקות
  • צרור כוסברה
  • 5 בצלים ירוקים
  • 3-4 שיני שום

       מכניסים לפוד פרוססור מרסקים וממליחים:

100_1234_s.jpg

שמים בסיר 4 כפות שמן חמניות ומבשלים את הירוקת שלעיל רבע שעה.

מכניסים לסיר עוף מחולק ל-8  ומבשלים יחד על אש קטנה עוד שעה. (הפעם היה לי סיר שווה שוקיים, ולכן נמלא ב-15 שוקי טבעוף חטובים).

ב- 5 הדקות האחרונות (המליצה המנוחה) להכניס את הסיר מתחת לגריל להשחמה, כך עשיתי בהשאירי מעט רוטב בסיר. התוצאה לפניכם.

יוצא טעים,חמוץ-חריף עדין ועסיסי. (למאותגרי צריבה יספיק פלפלון יחיד…)

תגובה אחת to “עוף ירוק – מתכון זיכרון למיכל ניב”

  1. מאת רונן:

    דגים. פרסמה שרי אנסקי פעם במעריב (לזכרה של מיכל)

השארת תגובה