השקדיה קולחת

אביב מגיע, וגם בשוק האיכרים יש כבר אפונה טרייה. אחד הפיצוחים הבריאים הירוקים והמתוקים. כך עשיתי בדיוק בבוקר אחרי הקפה והעיתון.

בהמשך היום נתקלתי בטחינת שקדים (ורכשתי) והסלט של הערב נרקם נקרם והושלם (בראש לפחות) עם כל המרכיבים האחרים שחיכו במקרר:
עלי חסה סלנובה ונבטים סיניים (היוגב), מיקרו מיקס של עלעלים (משק תשובה, עולש) פרוסות בצל לבן, ואפונה חלוטה דקתיים ומוקרחת.

לרוטב: 3 כפות טחינת שקדים, כף שמן זית, חצי כפית מלח, פלפל שחון*, 2 כפות פטרוזיליה, 2 כפות מיץ לימון,שן שום, הכול מעובד מזונית או כתוש בתוספת 2-3 כפות מים עד שיהיה במרקם טחינתי סמיך אך נזיל לסלט.
מעל הומטרו זירעוני חמניות קלויים.

*שחור-טחון

השארת תגובה