מה קורה פה?

ובכן, התחלתי דיאטה. תהליך "שמירת המשקל" על הצד המאוד גבוה חייב להיפסק,  הבדיחה שניסיתי להריץ, בין קרובי מדרגה ראשונה, "שאני שומר משקל; כבר שנה-שנתיים לא זז מ-137/8 קילו", אבד עליה הקלח, ועלי לאבד קילוגרמים גם בעזרתם הירוקה של קלחי כרוב וכלרבי. 

 גיסי הדוקטור דחק בי והטיח בי מושגים רפואיים כבדי משמעות והרי גורל כ- "עבות כרס אובדנית", תרגום חופשי מאוד שאולי מחביב מעט את המושג הקליני: MORBID OBESITY . המשפחה לחצה, כמו המכנסיים ושאר המלבושים וההחלטה החלה להתגבש.

רצו לשלוח אותי לתזונאית/דיאטנית/פסיכולוג ואני החלטתי לבחור בבלוג בו אשתף אתכם בתהליך אובדן הקלוריות וההיקפים בדרך של מתכונים, צילומים, בישולים כולם טעימים, אנינים וממיטב התוצרת.  את הכל ניסיתי על קבוצת המיקוד הביתית שלי,רעייתי וילדי, שותפי לשולחן ולחיים. זו לא תהייה דיאטה בנויה לתלפיות מ-5 או 3 ארוחות ביום עם כל המרכיבים לפי פירמידת או שרשרת המזון, אולם יהיו פה המון רעיונות ומאכלים שיעזרו למדיאטים ולפודהיסטים המתמידים רגעי נחת. 

שם הבלוג לא נבחר באקראי. ב-30 ומשהו השנים, בהן אני מגלה עניין רב באוכל, עלה במוחי הרעיון ליצור תנועה, גוף, ארגון, משחק, אתר או ספר שידגול ב- FOODHISM דת המזון המשובח וילכו בעקבותיה פודהיסטים מכל רחבי הגלובוס. חיברתי  רעיונות אישיים עם משאלות והצעות של גיסתי ואחייני החביבים, בהכוונת רעייתי נבחר המישור הבלוגיסטי ,הזמין והעדכני, עם דמותו הכרסתנית של FOODHA שתשיל ממידותיה בעזרת הווק, הגריל, הסיר, רשת האידוי, שלל ירקות טריים וטעימים ועוד ועוד.

מכיוון שעלי לחסוך בעיקר בפחמימות ושומנים אתמקד מן הסתם בכל השאר, אולם לא יהיה פה משטר קיצוץ מטורף, הרעיון הוא לשמור על האיכות, הטעם, והתענוג שבכל ביס וביס, אולם להפחית בכמות ובעיקר בתכולה הקלורית. (לבד מזאת מובן שאשתדל להקפיד על מהלכים וצעידות יומ-יומיים, כדי לסייע בחשבון ההוצאות).

חוץ משפע מתכונים, מעט גיחות חיצוניות למסעדות, אני תקווה לתת כאן דין וחשבון על היצרות והצטמקות מספרית ואולי אף להעניק לנושא צורה גרפית ייחודית.    

30 תגובות to “מה קורה פה?”

  1. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  2. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  3. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  4. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  5. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  6. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  7. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  8. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  9. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  10. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  11. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  12. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  13. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  14. מאת רוחל'ה:

    נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה במורד הדרך!

  15. מאת האופה מבריסל:

    בהצלחה ובתיאבון.

  16. מאת אח_רחמן:

    כל הכבוד על היוזמה :lol:, ההצלחה בוא תבוא – ובהקדם.

  17. מאת taichili:

    יופי של יוזמה וביצוע – המון הצלחה

  18. מאת תולעת הספרים:

    יאללה, שיהיה בהצלחה!

  19. מאת גברת פופקורן:

    שיהיה בהצלחה, תמשיך לעדכן!

  20. מאת ד ו ב ד ב ן:

    ב ה צ ל ח ה .

    מחזק אותך עם הרבה אהבה .

  21. מאת גן-עדן:

    כמאמינה אדוקה בפודהיזם (ותודה על ההארה), וכמי שחגגה השבוע השלת 20 קילו באמצעות הימנעות מפחמימות, מאחלת לך הצלחה.
    זה לא קשה, אם מפנימים את הצורך. בחיי.
    מוכנה לתרום מהנסיון שלי.

  22. מאת foodha:

    תודה לכולם מקרב הלב והקיבה המצטמקת.

    ולגן עדן סחטיקה על "משקל נסוג"
    ושאלה, תוך כמה זמן?

    כל טוב וטעם.

  23. מאת נורית:

    מעניין, מצחיק, מרתק. מתכוונת להכניס את כל המתקונים אלי הביתה.

  24. מאת גסטרו:

    ניזכרתי- בועז שרעבי מטרסה השתמש בשומשום מצופה וואסבי – על טונה צרובה ופרוסה.
    הוא השתמש בפרוסות טונה קפואות- וגם אני קונה אותן לפנק את זה שלא אוהב דגים שלי.

  25. מאת foodha:

    תודה גסטרו,

    אכן השומשום וואסבי על הכוונת.
    מקווה בשני הקרוב להגיע לאיזור שוק הכרמל ולבדוק את המצאי.

    פרטים ותמונות קשות יבואו!

  26. מאת פיינשמקר:

    בהצלחה גם ממני, וכשאני רואה כמה רעיונות מוצלחים הצלחת להפיק כאן במשך כמה ימים, אני תוהה אם לקוות שהדיאטה (ואיתה הבלוג) לא יסתיימו כל-כך מהר… :)

  27. מאת foodha:

    פיינשמקר יקר,
    תודה רבה, ולמען האמת גם עליך ועל בן ביתך מוטלת "האשמה" שכן לא יכולתי להבליג יותר והצטרפתי. גם האכסניה שבחרת היתה נאה בעיני, חן חן.

    ובעניין התהייה, אל חשש. אני מבטיח לשמור על ה-FOODHISM במלוא ההיקף וגם עת יושלם הידוק החגורה!

    אני מקווה להתאפס על כל מיני אפשרויות טכניות ואם לא להיוועץ בך.

  28. מאת גן-עדן:

    חצי שנה בול!

  29. מאת איריס_ד:

    אני מאחלת לך הצלחה רבה!!! בניגוד לדעה הרווחת, אוכל טעים יכול להיות גם דיאטטי. המתכונים נראים מצויין והתמונות מעוררות תיאבון. יופי של התחלה! מחכה להמשך…

  30. מאת foodha:

    לגן עדן,
    מברוק והלוואי עלי או
    בקרוב (יותר) אצלנו…

השארת תגובה