לימון כבוש (לא ישוחרר)

כל שנה בערך, באמצע-סוף חודש מרץ, מתאספים על עץ הלימון המשפחתי שבמושב עודפי לימונים עסיסיים, שמשוועים לשימוש. וכך זו השנה השלישית הם מצונצנים ונכבשים בקלות:

המצרכים:
לימונים עם קליפה עבה (עדיף ללא גרעינים)
פפריקה אדומה חריפה – לפי הטעם (אפשר רגילה) או פלפל צ'ומה.

מלח גס

dsc01868_s.jpg
אופן ההכנה:
חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ (ומוציאים גרעינים), שומרים עוד כמה לימונים לסוף ההליך.
בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס לכל שני לימונים ופפריקה או צ'ומה לפי הטעם
מכניסים את הלימונים לצינצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר,
מכסים את הצינצנת ומניחים על אדן החלון ליום או יומיים,
הלימונים יפרישו מיץ, והצינצנת תתמלא עד החצי,
לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים,
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן (רצוי זית) כדי למנוע התפתוחת עובש
מחזירים לאדן החלון לשבוע ימיים בערך.
הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים – אך לא רכים מדי. ואז מאכסנים במקרר.

לשימוש לאורך השנה (ויותר).

הולך עם דגים ועוף, ממולאים, רטבים לסלטים, עם יוגורט  וכל מיני.

5 תגובות to “לימון כבוש (לא ישוחרר)”

  1. מאת גסטרו:

    משתדך מצוין עם טונה מקופסה ומשדרג אותה- כריך (או לחם סגור כפי שבקשה בת ה4- שהתארחה כאן לפני שבוע) לחם דגנים, מעט מיונז, טונה מקופסה, לימון כבוש ופרוסות בצל.
    חוץ מזה חסרת לנו היום והפסדת כירה וגם יין מצוין- סירה 2003 של ירדן.

  2. מאת foodha:

    מבטיח לנסות.
    מתאר לי שהפסדתי… מנגד היו לי נסיבות משפחתיות משמחות אחרות…

  3. מאת foodha:

    בזכותך גסטרו,
    יצאו היום הילדים למוסדות החינוך מצויידים כמעט בדיוק לפי המפרט.

    (הסירה תיבדק בנפרד על ידי )

  4. מאת גסטרו:

    עם בצל למוסדות החנוך ? ! אתם אמיצים
    אני הולכת לקנות לחם אצל "פרומה" ולהתקין לי ארוחת צהרים לפי המתכון עם לימון כבוש של "פרג"

  5. מאת foodha:

    לא רק שזה היה עם בצל (ירוק קצוץ) הגדול אפילו נידב אחד מצמד הסנביצ'ים לחבר, שהביע גם הוא שביעות רצון ורגשי תודה.

השארת תגובה