סלט תלמי יחיאל
גם לסלט המסורתי, שבוודאי יככב ברשימות אבות המזון הישראלי בשנת ה-60, אפשר להעניק גישה אנינה. להצטייד בירקות טריים, נקיים ובריאים ועדיף שלא עברו קירור. לעיתים קרובות אני רוכש את ירקותי במשק לוי, תלמי יחיאל. הידועים בעיקר במגוון הפלפלים, האספרגוס (בעונה) האפונה הסינית, האננס ושלל ירקות מעולים. רבים מגיעים לשם ובצדק. יחד איתי הגיעה לשם השבוע לקוחה מאבו-גוש, שחיפשה דווקא את המלפפונים ההולנדים, (מה שהנוער מכנה מלפפוני חמור…), שלצערה הסתיימה עונתם. אל הקערה נחתכו:
מלפפונים.
עגבניות שרי מיני (חצויות).
עגבניות צהובות ועסיסיות.
בצל אדום.
פלפל פרובלנו, ירוק קטן עם שמץ קל של חריפות.
פטרוזיליה קצוצה.
שמן זית ראשון המסיק (כרם זיתים).
חצי לימון.
מלח + מעט שפגט*
לערבב ולאכול.
(קוטג' וחלה טרייה על פי המותר הם בני לוויה מצוינים)
כזכור לקוראינו הנאמנים: ופלפל שחור גרוס טרי (להלן שפגט, בסיכול אותיות מחשש עין הרע).
יום שבת, 29 בדצמבר 2007 בשעה 19:02
תתחדש על הבלוג !
יום ראשון, 30 בדצמבר 2007 בשעה 22:07
נראה נפלא, זו הבחירה שלנו לארוחת ערב מחר
תודה על הרעיונות לשדרוג הסלט
יום ראשון, 30 בדצמבר 2007 בשעה 23:01
לבריאות ותיאבון.