יאקיטורי במלוא הקיטור

 (פוסט אחד,  שני מתכונים + שני צילומים במחיר מבצע)

הצילום אולי טוב מאלף מילים, אך הפיקסלים המגוונים מחביאים היטב את העובדה שאין ברוטב ולו טיפת סוכר. ואף על פי כן נוע תנוע!

dsc01648s.jpg

משפדים  "פרגיות" ו/או "פילה" טבעוף (או בשר בעל כנף אחר ) לסירוגין עם בצל ירוק עבה.

בסירון* (סיר קטן, דהה) מצמצמים 4 כפות סויה, כף רוטב חריף, 4 כפות מיץ לימון מתוק (פרסי). אפשר להוסיף 2 כפות סאקה (לי לא היה) ומי שלא מקפיד קלה ככבדה, יכול להשתמש ב-2 כפות לימון רגיל ו-3 כפות מירין. מצמצמים על אש קטנה עד שמסמיך. מושחים את השיפודים היטב ומגרילים. זהו זה.

לכבוד ארוחת הצהריים המשפחתית, כשכל יוצאי מערכת החינוך באים כאיש אחד (ובעיקר בשעה אחת, אפילו שהיא בעצם השעה שתיים) לשולחני,  ולמרות ירידות הניקיי והבורסה בטוקיו החלטתי לבחור באופציות יפאניות.

אחת מהמנות החביבות עלינו היא שעועית ברוטב יפאני. ראשית מעשה בשוק הכרמל,  בדוכן ירקות קטן , של יהודי לא גדול,  שאינו מכריז בקול על מרכולתו ונמצא ברחוב צדדי. באחד משיטוטי הבחנתי שמדובר במבחר קטן אך מאוד איכותי של סחורה.  אחרי מספר מסעות רכש (בתמורה לשקלים לא מעטים) נאות לחשוף שחלק ניכר מההיצע מגיע מכפר חב"ד, ועל כך נודה לשם. ומה מצאתי שם לשביעות רצון ובני מעיים: בצל ירוק, חצילי באלאדי, אפונה טרייה, שעועית בצהוב וירוק, לימון פרסי (טרי) מתוק, סלק, צנון כולם דוגמנים בעלי מידות שהגיעו לפרקם. כל תצוגת האפונה הזו נבלסה בעונג רב  בשבועות האחרונים.

 dsc01644s.jpg

ומה יהיה לי לשבת? אפילו שמדובר בצהרי יום שלישי הוספנו על השיפודים שעועית בשני צבעים. ירוק וצהוב (גם  לוביה, תורכית, או אפונה צרפתית יתאימו).  לקצקץ* השעועית, לשטוף  ולחתוך לקטעים של 3-4 ס"מ. בינתיים להרתיח (בלי לעצבן) סיר מים. השעועית לגווניה נחלטה (במספר מחזורים) כ-4 דקות ומייד הוטלה למי קרח (צו ביטול בישול). 

מבעוד מועד על מחבתון נקלו 3 כפות שומשום, (רגיל, מלא, שחור, קצח) הכול הולך וגם מעורב אישי, ואף ירוק ואסאבי שאינו דורש קלייה למטרה.

הרוטב מכיל;

  • 2 כפות שמן שומשום, רגיל אם יש, מתוכם חצי כפית שמן שומשום סיני ניחוחי.
  • כף סויה
  • 3 כפות לימון/ליים או יוזו (מותר לשלב)
  • חצי כפית ואסאבי או פלפול אחר.
  • ש"ש כתושה
  • כפית מיץ ג'ינג'ר טרי (להכניס פיסות גדולות לכותש שום ולסחוט בפרס)

עם הישיבה לסעודה מרטיבים את השעועיות, ממטירים את השומשומין  ואריגאטו.

4 תגובות to “יאקיטורי במלוא הקיטור”

  1. מאת אדון שוקו:

    אהבתי את השיפודים….
    העוף נראה עסיסי במיוחד…

    אם איזה עוד ירקות אפשר "לשפד"? (חוץ מבצל ירוק)

    הסלט נראה חמצמץ וטעים, שומשום הוואסבי מגניב אותי!

    תודה,
    אדון שוקו

  2. מאת foodha:

    בצל, פלפל אדום, צהוב, כתום, פטריות, פרסה.
    לבריאות.

  3. מאת הצופה האופה:

    נראה מצוין!

    אך אין לי גריל בבית, האם קיימת אלטרנטיבה אחרת להשתמש ברוטב זה?שנראה ממש מפתה דרך אגב…

    הצופה האופה 8O

  4. מאת foodha:

    וודאי,

    מרח אותו על השיפודים ושים במצב גריל של התנור או הטוסטר אמקא (או אחר) ודווח על ההצלחה.

השארת תגובה