סלט בסגנון בל פורי
BHEL POORI/PURI למיטב ידיעתי הינו אוכל רחוב הודי מאוד נפוץ, המורכב מתערובת בל (דומה מאוד למאנצ'יז, תערובת על בסיס אורז מנופח,קמח חומוס, בוטנים, ומרכיב מיוחד, של מעיין צ'יפסים ואטריות קצוצות. ההודים נוהגים לערבבו עם מספר סוגי צ'אטני, על פי רוב צ'אטני תמרינד וצ'אטני ירוק. רגע, רגע, לא לברוח, זה נשמע מסובך ומאתגר , אבל זה די פשוט: את התערובת (( BHEL MIX רוכשים מוכנה בשקיות. בדרך כלל בחנויות למזרח הרחוק או בהודיות. אני מצאתי שקית ירוקה (300 גרם) שהכילה גם רטבים, אפשר להשתמש כמובן ברטבים המוכנים, אבל רצוי גם להכין חלק לבד:
צ'אטני ירוק
-
כוס מלאה כוסברה ועוד קצת.
-
חצי כוס עלי מנטה
-
פלפל ירוק חריף עד 3 פלפלים מגולענים וללא חלק לבן (בהתאם לדח"ן)
-
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך
-
חצי בצל אדום קלוף וחתוך.
-
מיץ מלימון וחצי בינוניים
-
כף סוכר (אני שמתי חצי כפית ממתיק)
-
חצי כפית מלח
-
4 כפות מים
מעבדים עד ריסוק ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים ועם מרית או כף מורידים מקירות המעבד את סרבני הריסוק. (בעונה, או בעצם בטרום עונת המנגו, ראוי להוסיף לצ'אטני מימד חמוץ עם מנגו ירוק קצוץ, ולוואי שמשפע הפריחה הנוכחית על עץ המנגו שלנו, יגיעו לפרקם יותר מצמד מנגואים כאשתקד) לצורך הסלט הכנתי:
- חצי קילו עגבניות (שרי + אורגניות) בקוביות
-
2 בצלים ירוקים קצוצים
-
חצי כוס אפונה טרייה
-
4 כפות כוסברה קצוצה גס
-
300 גרם תערובת (יבשה) בל פורי מוכנה
-
4-5 כפות צ'אטני ירוק (למעלה)
-
2 כפות רוטב תמרהינדי מוכן
-
2 כפות שמן קנולה
לערבב ולאכול מייד (כדי לא לאבד את הקראנצ'יות).
יום שלישי, 08 באפריל 2008 בשעה 22:09
נשמע מעולה!
מה דעתך על הוספת זעתר?
תודה,
אדון שוקו
יום רביעי, 09 באפריל 2008 בשעה 8:17
אם אין לך כוסברה, אפשר לנסות בקטנה,
אולי יעבוד?
נמסטה!