מערת הפטריות
החוויה העליזה ביותר באה לנו כהפתעה. ידידינו צ' טייס אל-על ובנו ל' הובילו אותנו למסעדה -טאפאסייה מקורית מאוד. בדיוק כמו בסיבוב החניכה שעבר צ' בעצמו, בנחיתה הראשונה במדריד, כך הוכנסנו גם אנו בסוד העניינים והובלנו אל ה- MESON DEL CHAMPINON. כמאתיים מטר בפנייה אלכסונית חדה מאחת היציאות (במדרגות) מפלאזה מיור, נכנסים אל מין "מערה" בתוך החומה החיצונית של אחד הקירות בפלאזה. כבר בכניסה, מימין על הבר, מבחינים במערומי פיטריות ובטבח המניח ומוריד אותן מהפלאנצ'ה, כדי לענות להמוני ההזמנות של מנת הספציאליטה.
הישיבה בחדר הפנימי על שרפרפים נמוכים (קצת לחזור לימי גן הטרום-טרום חובה..) אבל במקום נגנית אקורדיון היה לנו דוד שניגן באורגן והשימחה רבה, אבל קודם האוכל: הפטריות לעיל -בן נעוצים 2 קיסמים- מכילות שמן זית עשבי תיבול ואיך בלי ח"ח* (חתיכת חזיר). כן הזמנו משולשי גבינה, פרוסות חמון, קרוקטים גדולים (הכי פחות מומלץ) וההפתעה הירוקה והמרנינה, פלפלונים ירוקים ומטוגנים, ממש ממכרים למרות ואולי בגלל, היותם מתוקים ללא שמץ חריפות. מנהג המקום הוא לשטוף את הטאפאס בסנגרייה צוננת (תשלובת מיצית מתקתקה שגם הילדים נהנו) אחר כך המשכנו בקצת יין יבש.
עוד אנו מזמינים עוד פטריות ועוד פלפלונים והמנגינה יוצאת לדרך. תחילה שירים ספרדיים (ויוה אספנייה) שגם אנחנו – כטוב ליבנו בסנגרייה- מצטרפים. בכלל, למרות הצהוב בחולצותינו, התחברנו למרחב הספרדי גם בשירים פחות מוכרים, והמערה החשמלית סערה ממחיאות כפיים ושירה. בשולחן הסמוך ישבו 6 סבתות ספרדיות שגם הן הפגינו השתתפות ערה בפסטיבל הפולקלור. אחד משיאי הערב היה כשהאורגניסט הבין שאנו אוהדי מכבי מישראל ובמחווה מוסיקלית ביצע עבורנו גירסה מיוחדת של "הבה נגילה". ההפתעה הגדולה היתה כשאחת הסבתות (בעלת המראה הכי אינדיאני-דרום אמריקאי) ליוותה אותו ואותנו בכל המילים הנכונות!
שיא מוסיקלי נוסף הגיע עם "זמר הבית" בן 85 לערך, מחוייט, שהפליא בשירה, תוך החלפת מבטים עם הסבתות "הצעירות", ממש רומנסרו רומנטי ספרדי ברוטב פטריות.
Meson del Champinon
Cava de San Miguel 17
Tel – 91-5596790
יום שני, 12 במאי 2008 בשעה 11:24
מדריד היא הפייבוריטית שלנו .. יפה , שמחה ותוססת .
גם אנחנו היינו ב"מערת הפטריות" והיה שמח ואותנטי .
יום רביעי, 14 במאי 2008 בשעה 6:59
כולנו ספרדים,
כולנו מדרידאים שמחים,
כולנו רודפי חמון…
יום שני, 19 במאי 2008 בשעה 9:41
בועז כל הכבוד י
יש תוצאות לאכילת ירקות בעיקר טריים ישר מהירקניה של רוני.
תמשיך לבקר
רוני.
יום שני, 19 במאי 2008 בשעה 13:13
ותודות לביקור בירקניה, אבדוק האם פלפלוני פובלנו יעמדו במבחון הטיגון הספרדי?
תוצאות יבואו בהקדם.