Pטנגו עם טחינה אדומה

100_0163_s.jpg 

תרגיל עונתי, שהמעוניין להתנסות בו חייב לשוח בחופזה לאיזה שיח קרוב ולקטוף בעדינות מלקוש אחרון של פיטנגו. כך עשיתי ומלבד הסתבצ'ות שכבר נסקרה כאן (ועוד איזה רכז שהוקפא לימים טובים בעתיד), החלטתי לשחק קצת עם טחינה. להלן הממצאים:

  • כוס טחינה גולמית (יונה-ציפור עדיף)
  • מיץ משני לימונים קטנים וכף גרד לימון.
  • 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ובלי "נשורת גרעינית".
  • כפית פפריקה אדומה או עריסה לפי הטעם, סגנון החיים, העדה או המצוי.
  • 100 גרם פיטנגו טרי מגולען (ובלי התפרוחונת הירוקה).
  • מלח.
  • מים קרים.

הכול במעבד מזון.  להוסיף מים קרים לפי הסומך.

4 תגובות to “Pטנגו עם טחינה אדומה”

  1. מאת גסטרו:

    מה מוסיף הפיטנגו ? הטעם שונה ?

  2. מאת foodha:

    טיפה גיוונון של טעם.
    יכול להיות שזו רק איזו פטיחינה (פטיש-טחינה) שלי.
    פעם גם עשיתי פסטה ברוטב קלמנטחינה, אבל לא ראיתי טעם לחזור על זה…

  3. מאת שירה:

    מעניין הטנגו הזה,טחינה וסלק..טחינה ועגבניות…טחינה בטעות רק כוסברה…טחינה ובצל ירוק…טחינה ותפוזים…אבל פיטנגו , וואלה הברקה ,ממש פטיש,רק לגלען…. ממא מיה על הסבלנות.

  4. מאת גסטרו:

    הבעיה בטחינה היא עומס הקלוריות
    אצלי היא בדיאטה לקשישים שירדו בתיאבון יחד עם אבוקדו , חלבה , במבה וזה עובד !

השארת תגובה