הקפצה אולימפית

לכבוד זיקוקים וירטואלים, ילדות סיניות מצומצמות וקפיציות, חברותיהן שחלקן יפות ולאחרות מנעד משובח, לכבוד הטניס שלנו שנחבט מהדוכן, לכבוד מיליארד סינים ולכבוד המחלקה האמפיבית הישראלית  שאולי עוד תביא מדלייה, אבל בעיקר לכבוד בקשת בני שחפץ באורז סיני מוקפץ ומקושט, הרי לפניכם המקצה הפודהיסטי בהקפצה בווק שניערך היום במטבח ומשודר בלופ בשידור חוזר בבלוג. בעיקרון מדובר בארוחה שלמה בקערה, המורכבת משאריות וזנבות. במקרה דלהלן, הכול טרי וייעודי במתכוון.

  • 4 זוקיני מגופררים וחתוכים ל-3 (אורכם המתבקש של כל מרכיבי הפרויקט כ-2-3 ס"מ)
  • חבילת נבטים (שגרתיים) חתוכים ל-3
  • 2 קלחי תירס מבושלים ברותחין 5 דקות ומגולענים
  • בצל בינוני קצוץ.
  • 2 כפיות שום ק"ד
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי ק"ד
  • חצי עוף בגריל נטול עור ועצמות חתוך לקוביות כ- 1.5-2 ס"מ
  • 2 כפות רוטב חריף-שום
  • 2 כפות סויה
  • רבע כוס בצל ירוק (בלבד) פרוס דק
  • 2 ביצים מוטרפות במהירות על ווק לוהט עם שתי כפות שמן.

dsc02347_s.jpg

אחרי שהביצים הוטרפו ועברו למצב פירורני, מניחים בצד, מוספים לווק כף שמן או שתיים (בוטנים, שומשום – לא סיני עם ניחוח עז! או סויה, תירס) שמים את השום, הג'ינג'ר והבצל מקפיצין דקתיים, מוסיפים הזוקיני לעוד 2-3 דקות ואחריהן את גרעיני  התירס והנבטים לעוד דקה של הקפצה. משלבים בפרויקט את העוף מוסיפים רטבים, עוד דקה שתיים ומגישים, כשמעל מפוזר הבצל הירוק.

2-3  כוסות אורז מבושל הוכנו מבעוד מועד, בעיקר לבני הנוער והזכאים ו-4 כפות של פחמימות מנחמות גם לפודהה.

4 תגובות to “הקפצה אולימפית”

  1. מאת שירה:

    למה 4 כפות…לפי כל כללי קופות הבריאים למינהן….מותר 6,וזאת בדיאטה רגילה,סטנדרטית,גם למנועים או שומרי פחממות,וכשהאורז מתגומל בתוספים….אפשר כוס.אז מותר לך להשלים…אם נשאר משו מהמנה היפה הזו.

  2. מאת foodha:

    זה רק כדי לשמור מקום לשתי פרוסות לחם אגוזים בערב וכמה קוביות מנגו טרי מהעץ (של השכנים) בלילה…

  3. מאת שירה:

    או…או..או..,אני רואה שאתה לוקה בחסר בחישובי פחממות,ברשותך…קצת סדר והחיים יראו אחרת,מותר?[אם לא יראה לך...לא נורא אפשר גם למחוק]

    130 גר' פחממות ליום….זו כמות אידאלית לשומרי פחממות,יש ימים שצורכים פחות וזה בסדר,רצוי לא לעבור את הכמות הזו אך גם עם קורה יום אחד שעוברים,למחרת רצוי לשמור,כאן אין מקום לקיזוז,פשוט לשמור על הכמות הזו וזה די קל ברגע שמפנימים.

    לדוגמא,2 פרוסות לחם בבוקר,פרי לארוחת ביניים,כוס וחצי פסטה/אורז וכו',לצהריים,פרי,לארוחת ביניים,2 פרוסות לארוחת ערב=130 גר' פחממות.

    כמובן שאפשר לחלק את זה אחרת,בהתאם למה שאתה אוכל,
    החישוב הוא כזה…
    פרוסת לחם רגיל/מלא
    2 פרוסות לחם קל
    1/3 פיתה
    1/2 כוס אורז/פסטה/תפוח אדמה בינוני
    3/4 כוס עדשים/שעועית או קיטניה אחרת……כולם שווים ל 15 גר' פחממות,שזו מנת פחממה אחת.

    תפוח
    2 שזיפים
    כוס קוביות אבטיח
    15 דובדבנים
    12 ענבים
    1/2 כוס קוביות מנגו
    1/2 כוס פירות יער
    1/2 בננה

    כולם שווים ל..15 גר' פחממות[כל אחד לחוד כמובן],אלו רק דוגמאות סטנדרטיות,פחחמות יש כמעט בכל דבר וסתם ככה בצחוק,גם בחסה,2 גר' ל-100 גר' ירק[סתם לידיעה]אז אם אתה אוכל מנגו מהשכן,ולחם עם אגוזים שאגב זה שילוב מצויין,כי כל פחחמה רצוי שתיהייה בשילוב של שומן,אין כאן שום בעיה,ברגע שזה משתלב בחישוב היומי אזי כמובן שאפשר להעלות את כמות האורז בהתאם….

    מקווה שזה יועיל לך וכמו שכתבתי למעלה…תמיד אפשר למחוק. :P

  4. מאת foodha:

    תודה שירה על הפירוט.
    אני פחות מתימטי ולא משתגע על חישובים. עובד יותר מהבטן. מקווה שמספרים ימשיכו לשחק בכיוון הנכון. ;)

השארת תגובה