פירה כלבבי

פודהה לא אוכל הרבה פירה, עוד מימי המשטר הישן,  אבל אין בכך למנוע ממנו להכין לנעריו ורעייתו את  המנה האהובה עליהם. התגלותם של תפוחי האדמה מזן ראטה, בשוק האיכרים, הביא אל ביתנו סוגים שונים ומעניינים של תפוחי אדמה. השבוע גיליתי במקרר שקית זנוחה , שנרכשה לפני 3-4 שבועות. בין התפודים, ממש מרטיט ומיוחד לט"ו באב , התחבא תפוחון שכולו לב.

dsc02337_s.jpg

קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות בגודל זהה פחות או יותר. לבשל במים עד ריכוך.

עם בוא הרוך, אני נפטר מהמים משאיר על הגז, מוסיף כף חמאה וחצי כוס יוגורט משובח וממעיך את תכולת הסיר במועך תפוחי האדמה הקרוב לליבי. ומוסיף מלח

אני מגיש חם או פושר.

אם מישהו חייב גיוון , קיים מצב להשמיר או לפטרזל בקצוץ.

והיום בשוק האיכרים רכשתי לרעייתי גם לחם-לחמנית-בייגל'ה בדוכן לחמים בצורת לב, ושמחתי לפגוש בשנית את אנשי (פטריות) תקוע עם מבחר איכותי וטרי ובמחיר מצוין של פטריות שיטאקה. כך חוסכים פערי תיווך וזמן וכמו שנאמר דופקים את השיטה (קה).

4 תגובות to “פירה כלבבי”

  1. מאת סבתא רות-רות:

    אם מישהו חייב גיוון – יש מצב גם לקצת אגוז מוסקט…

  2. מאת דולי:

    והקאנטרי גירל עושה פירה תחת הכותרת "התקף לב לפני גיל שלושים": http://thepioneerwoman.com/cooking/2007/11/delicious_creamy_mashed_potatoes/

  3. מאת foodha:

    האמת, הייתי מוסיף קצת מוסקט,
    ורק למען דולי והחלוצות הפרועות מהמערב הייתי לוקח כף לטעום מהחמאה ברוטב תפוחי אדמה… ;)

  4. מאת foodha:

    ;)

השארת תגובה