פרגיות ופטריות ביין

 האמת שבכלל התכוונתי להכין איזה דג, אבל המבט נתקע במארז שלישיית פרגיות קטנות של טבעוף (69 שקל) במגה, והחלטתי במקום לשוב בזמן ולצאת למילויים. לתוך השלוש נכנסה תערובת (מוכנה מאתמול) של אורז מלא, אורז רגיל ואורז בר .

 תערובת המילוי:

  • כוס וחצי-שתיים של אורז מוכן
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות "צימוקי" אוכמניות או חמוציות
  • שן – שתיים שום קצוץ
  • חצי כפית פלפל חריף קצוץ
  •  כף שמן זית

את העופות ניקיתי מעודפי שומן והצ'לולה העכוזית , מילאתי בתערובת וציפיתי ב ב-2 כפות שמן – קצת יין לבן (סוביניון בלאן של יתיר) שום קצוץ ועגבנייה מרוסקת. למען הדיוק ראוי לציין שהסרתי את אזיקי הגומי מרגלי הפרגיות ולאחר במילוי קשרתי מחדש בשפגט.

dsc02373_s.jpg

את הקן לציפור הכנתי מפרוסות של כ-400 גרם שמפיניון ופטריות חורש טריות, עוד קצת פלפל חריף, שום , מלח, עוד 2 כפות שמ"ז וכוס וחצי יין נוספות.

התנור חומם מראש ל-180 מעלות. התבנית עם המצע ובעלי הכנף על רוטבם נכנסו בשיא החום ל-50-55 דקות. ויצאו מהבילים וערבים לחיך.

POTT  ובעברית של נעַרי – PITY ON THE TIME

 

4 תגובות to “פרגיות ופטריות ביין”

  1. מאת שחר:

    נשמע מעולה :-)
    תודה שהתייחסת בעדינות לאזיקונים ..

    יום שמח וקריר.

    ש.

  2. מאת foodha:

    חן חן,
    הפרגיות היו אסירות תודה, אחרת הן בועטות אחת בשנייה ויש ברדק…

  3. מאת Eli:

    Boaz, you are gifted

  4. מאת foodha:

    לבריאות אלי, ד"ש בבית ותאכלו טוב באשר אתם!

השארת תגובה