פרגיות ופטריות ביין
האמת שבכלל התכוונתי להכין איזה דג, אבל המבט נתקע במארז שלישיית פרגיות קטנות של טבעוף (69 שקל) במגה, והחלטתי במקום לשוב בזמן ולצאת למילויים. לתוך השלוש נכנסה תערובת (מוכנה מאתמול) של אורז מלא, אורז רגיל ואורז בר .
תערובת המילוי:
- כוס וחצי-שתיים של אורז מוכן
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות "צימוקי" אוכמניות או חמוציות
- שן – שתיים שום קצוץ
- חצי כפית פלפל חריף קצוץ
- כף שמן זית
את העופות ניקיתי מעודפי שומן והצ'לולה העכוזית , מילאתי בתערובת וציפיתי ב ב-2 כפות שמן – קצת יין לבן (סוביניון בלאן של יתיר) שום קצוץ ועגבנייה מרוסקת. למען הדיוק ראוי לציין שהסרתי את אזיקי הגומי מרגלי הפרגיות ולאחר במילוי קשרתי מחדש בשפגט.
את הקן לציפור הכנתי מפרוסות של כ-400 גרם שמפיניון ופטריות חורש טריות, עוד קצת פלפל חריף, שום , מלח, עוד 2 כפות שמ"ז וכוס וחצי יין נוספות.
התנור חומם מראש ל-180 מעלות. התבנית עם המצע ובעלי הכנף על רוטבם נכנסו בשיא החום ל-50-55 דקות. ויצאו מהבילים וערבים לחיך.
POTT ובעברית של נעַרי – PITY ON THE TIME
יום רביעי, 27 באוגוסט 2008 בשעה 12:11
נשמע מעולה
תודה שהתייחסת בעדינות לאזיקונים ..
יום שמח וקריר.
ש.
יום חמישי, 28 באוגוסט 2008 בשעה 7:05
חן חן,
הפרגיות היו אסירות תודה, אחרת הן בועטות אחת בשנייה ויש ברדק…
יום שבת, 30 באוגוסט 2008 בשעה 6:04
Boaz, you are gifted
יום שבת, 30 באוגוסט 2008 בשעה 9:03
לבריאות אלי, ד"ש בבית ותאכלו טוב באשר אתם!