צ'אטני מנגו, ליים ושומשום
ניקר לי כבר לא מעט זמן להכין איזה צ'אטני כהלכתו. פה ושם ראיתי כל מיני מתכונים שדגדגו בכיוון, אולם עד שעץ המנגו של השכנה (של הורי) לא הביא להתפוצצות אוכלוסין בקרב מגירות המקררים, לא נפלה ההחלטה.
ההרכב הראשי, עליו החלטתי מייד: מנגו, ליים ושומשום מלא, כל השאר השתלבו בחגיגה.
- קילו נטו של בשר מנגו בחתיכות של כ-2-3 ס"מ (ללא קליפה).
- 5 ליים (כ-200 גרם) חתוכים לכ-24-16 קוביות מכל ליים.
- 150 גרם תחליף סוכר (WHEY LOW GOLD)
- כף-שתיים שומשום מלא
- כף אוכמניות או חמוציות יבשות
- כף זרעי חרדל
- 3 מסמרי ציפורן
- מקלון קינמון
- 2 פלפלונים חריפים פרוסים (או על פי טעם)
- 4 כפות חומץ תפוחים
- כף שום פרוס מיובש
הכול נכנס לסיר מתאים, הובא לרתיחה ובושל (תוך ערבוב מדי פעם, שלא ידבק בתחתית ויישרף) כשעה או עד שמסמיך.
בינתיים מצאתי 4 צנצנות בינוניות נקיות ועיקרתי אותן במים רותחים. את הצ'אטני הכנסתי בעודו לוהט, סגרתי השארתי להתקרר רק אז אחסנתי.
בא לידי שימוש מיידי על יוגורט לצד קבב דג. (ובעתיד נכונות לו מצוות גדולות עלי שולחן וחיך) ככלל סביבת העבודה שלו היא אסיה-דרום אמריקה- עוף- דג.
יום שלישי, 09 בספטמבר 2008 בשעה 12:12
זה טעיםםםם….משדרג כל דבר,תהנו,אפשר להוסיף לצנצת אחת,תבלין לעמבה ויש לך עמבה פיוזנית.
יום שלישי, 09 בספטמבר 2008 בשעה 12:46
אצלי זו עמבה בתחפושת. (אבל מותק של עמבה)
והאמת שאני עדיין צריך לאכול פעם עמבה ביתית אמיתית כדי (אולי) להתחיל לאהוב.
יום שלישי, 09 בספטמבר 2008 בשעה 13:30
חחח,זה טעם נרכש,קשה להתאהב בעמבה מטעימה אחת או שתיים,גם לא חייבים….אפשר בהחלט לחיות בלעדיה.