כרובית VITE
נסיעות, חגים ואירוחים אינם מתכון ראוי למשטר הפודהיסטי החדש. כמה חריגות משקל מזעריות בתוספת פעילות צעידתית מופחתת הביאו להשתדלות לשמור על ההישגים. בעצם הימים הללו אמורה להתחיל תקופת חזרה לשגרה. במסגרת זו נשלף אחד המתכונים החביבים הכולל במקום המרכזי את הכרובית האפויה-צלויה שאחרי מסכת החום בתנור ספגה מקלחת צוננת של רוטב חמוץ-חריף בזה ההרכב:
לקילו וחצי פרחי (וגזעים סוררים) כרובית צלויים, עם שמן הזית והמלח מהמתכון המקורי:
- 25 עגבניות שרי פרוסות דק
- 4-5 כפות מיץ לימון
- 2-3 כפות חריף (נוזל המסבחה של אבו חסן, או רסק ירוק דומה)
- 2 שיני שום כתושות
- חצי כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
ושופכים על הכרובית. בקישוט פטרוזיליה קצוצה. אפשר לאכול חם ואפשר לחכות…
יום שלישי, 12 במאי 2009 בשעה 8:50
קניתי אתמול כרובית.. אני מתכננת לעשות את הכרובית הזו רק בלי החריף..
בשוק של יום שלישי כבר ביקרת?
יום שלישי, 12 במאי 2009 בשעה 9:38
המון הצלחה וטוב טעם! (מבטיח שיצא בומבה גם בלי החריף).
אולי אצליח להגיע היום לראות האם פעמיים כי טוב…
יום שלישי, 12 במאי 2009 בשעה 11:28
הייתי בשלישי שעבר.. היה מאכזב לטעמי.. כל הדוכנים שבשישי בשורה הפנימית לא היו ובמקום היתה רחבת ג'אז.. (שזה טוב.. אבל לא במקום).. עדיין מתלבטת אם להגיע היום.
משיחה שהיתה לי ביום שישי עם המארגנים הבטיחו ששישי הזה יהיו יותר דוכנים..
אולי בכל זאת אקפוץ בדרך הביתה..
יום רביעי, 13 במאי 2009 בשעה 23:48
הכנתי את הכרובית ויצא מעולה. גם בלי החריף. תודה
יום חמישי, 14 במאי 2009 בשעה 0:22
לבריאות וטוב טעם לכולם!
יום ראשון, 24 במאי 2009 בשעה 21:21
I just want you to know, dear cousin, that you are one of my food gods, so i am willing and more than happy to join your religion. love kim
יום ראשון, 24 במאי 2009 בשעה 22:00
Thanks, Kim, please keep on following.
Our religion is very welcoming and tasty (no gender, race, religion or weight barriers)
Note that the Gourmet Gods bless this blog and each and everyone who sends his reaction.
יום ראשון, 28 ביוני 2009 בשעה 17:33
שמע יש לך בלוג ופוסט מעניינים ביותר
יום שני, 29 ביוני 2009 בשעה 7:27
תודה, מקווה שתמשיך למצוא עניין.