חיטה כשרה

שיוט רגוע בתרכיז הבלוגים אוכל 101 הוביל אותי למתכון סלט חביב אצל פשוט מבשל פשוט. במקרה דנן הבסיס הוא חיטה, אצלי בעבר כיכבו בסלט דומה בורגול, קינואה, עדשים, אורז בר ושלל קטניות. לנוכח ההתלהבות החלטתי לנסות גם עם חיטה. סיכומו של דבר זה טעים, מאוד בריא וגם מבטיח תעסוקה לשרירי הלסת והפנים בלעיסה נמרצת.

לגרסתי התבצעו השינויים הבאים:

  • כוס חיטה מלאה אורגנית (השרייה של שעה) ובישול שעה
  • חצי רימון בגרעינים
  • חצי כוס נבטוטים
  • כוס וחצי פטרוזיליה, כוסברה, עירית קצוצים. לא חשוב ההרכב והדקויות
  • חצי כוס חמוציות, צימוקים ושזיפים יבשים קצוצים לא חשוב ההרכב והדקויות

לרוטב:

  • מיץ מלימון שלם,
  • מיץ מחצי רימון (באורגינל – 2 כפות דבש)
  • 4 כפות שמן זית,
  • כפית חרדל
  • מלח, פלפל שחור.

את הרוטב לערבב עם הסלט כחצי שעה-שעה לפני ההגשה. ( ולשמור את גרגירי הרימון וחצי מהירוקת לעיטור ראש ההר) אפשר גם להכין כמה שעות או ערב מראש ואז לשמור את הירוקת בנפרד ולהוסיף בהגשה.

הקראנץ' הסופי מושג בעזרת חצי כוס של תערובת פיצוחית; חמנייה, צנובר, פיסטוק ודלעת היו בהרכב הפותח. (והרכב מנצח…)

תגובה אחת to “חיטה כשרה”

  1. מאת gastro:

    IT SOUNDS NICE

השארת תגובה