Pטנגו עם טחינה אדומה
תרגיל עונתי, שהמעוניין להתנסות בו חייב לשוח בחופזה לאיזה שיח קרוב ולקטוף בעדינות מלקוש אחרון של פיטנגו. כך עשיתי ומלבד הסתבצ'ות שכבר נסקרה כאן (ועוד איזה רכז שהוקפא לימים טובים בעתיד), החלטתי לשחק קצת עם טחינה. להלן הממצאים:
- כוס טחינה גולמית (יונה-ציפור עדיף)
- מיץ משני לימונים קטנים וכף גרד לימון.
- 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ובלי "נשורת גרעינית".
- כפית פפריקה אדומה או עריסה לפי הטעם, סגנון החיים, העדה או המצוי.
- 100 גרם פיטנגו טרי מגולען (ובלי התפרוחונת הירוקה).
- מלח.
- מים קרים.
הכול במעבד מזון. להוסיף מים קרים לפי הסומך.
יום שישי, 23 במאי 2008 בשעה 15:35
מה מוסיף הפיטנגו ? הטעם שונה ?
יום שישי, 23 במאי 2008 בשעה 17:13
טיפה גיוונון של טעם.
יכול להיות שזו רק איזו פטיחינה (פטיש-טחינה) שלי.
פעם גם עשיתי פסטה ברוטב קלמנטחינה, אבל לא ראיתי טעם לחזור על זה…
יום שישי, 23 במאי 2008 בשעה 19:32
מעניין הטנגו הזה,טחינה וסלק..טחינה ועגבניות…טחינה בטעות רק כוסברה…טחינה ובצל ירוק…טחינה ותפוזים…אבל פיטנגו , וואלה הברקה ,ממש פטיש,רק לגלען…. ממא מיה על הסבלנות.
יום שבת, 24 במאי 2008 בשעה 2:17
הבעיה בטחינה היא עומס הקלוריות
אצלי היא בדיאטה לקשישים שירדו בתיאבון יחד עם אבוקדו , חלבה , במבה וזה עובד !