חורשף ראשון של פודהה

סיור בשוק מחנה יהודה תמיד מגלה שכיות חמדה, מהסוג שעדיין לא באו אל קרבי דרך קרש החיתוך והסירים. קראתי ושמעתי בעבר על דוכן הבאלאדי המיוחד של חיים אמסלם (האגוז 3 פינת התות). הפעם הגעתי אליו במקרה, ובלי להתכוון התמקדתי בגבעולי החרשוף, עליהם טרם הנחתי את ידי. חיים הסביר היטב כיצד להכין וסיפר שאביו, מקים הדוכן בשוק, היה מכונה אבו-חרשף, כי היה היחיד אם לא הראשון ויחיד שמביא את בשורת החרשופים אל מחניודה. 

גבעולי החורשף לפני מריטת סיבים וטיפול בשיעור יתר

 

נזכרתי ומצאתי במרחב שגם שרי אנסקי נתנה גרסא אמינה וביחד יצאתי לשוף על החרשוף. תחילה הורדתי קצוות יבשים, וכל החלקים המעולעלים. הסרתי פגמים, שטפתי היטב וקילפתי-הסרתי סיבים ושפיצים. 

הכנסתי לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח וחצי לימון סחוט ובישלתי כ-45 דקות. 

מילוי (משמאל) ביוץ וקימוח וטיגון (מימין)

 

בינתיים ערבבתי כחצי קילו בקר טחון עם פטרוזיליה, בצל, שום, מלח פלפל שחור וביצה. חצי חופן מהתערובת ,הודבק' בין שני מקטעי חורשף של כ-12-15 ס"מ נטבל בביצים טרופות ואחר בקמח (תירס) וטוגן בשמן. 

עוד זה מיטגן ובסיר טיגנתי כמה גבעולי פרסה חתוכים, 5 שיני שום פרוסות וקצוצות גס, אליהם הוספתי חצי כפית כורכום, חצי כוס ציר מרק (חיים בשוק אמר כפית אבקת מרק…) סחטתי לימון גדול על כל תוכנו (בלי גרעינים), מלח לפי הטעם, הוספתי מים ולתוכו הכנסתי את החורשפים הממולאים והמטוגנים. בתום התהליך הקטנתי אש והשארתי לחצי שעה. התוצאה הצהובה כל הדרך מבית"ר למכבי תל אביב. 

(שאריות) תוצאה סופית - חמצמץ וטעים מהמגזר הארטישוקי

7 תגובות to “חורשף ראשון של פודהה”

  1. מאת אוריק:

    בדיוק השבוע ראינו חרשפים שכאלה בשוק מחנה Aligre שברובע ה 11. אחרי הבישול הראשוני טיגנו אותם בבלילה על בסיס קמח כוסמת והגשנו (לעצמנו) עם כמה מטבלים. ארטישוקי בהחלט וטעים.

  2. מאת הדר:

    האם תוכל להסביר ביתר פירוט היכן נמצא הדוכן?
    ובכלל, האם יש לך המלצות נוספות על דוכנים ספציפיים במחנה יהודה?

    עברנו לגור ליד לא מזמן ולא מכירים מה מומלץ. תודה!

  3. מאת foodha:

    קצת מתעכב בלונדון המושלגת, פרטים ותשובות מדוייקות בימים הקרובים.

  4. מאת נעם יעקבא:

    אהלן בועז
    אולי לא כולם יודעים אבל גבעולי החרשף הם השתילים הצעירים שגדלים סביב צמח הארטישוק, בכל מקרה יש כבר די הרבה זמן ארטישוק טרי בשוק,גם מהזן הירוק וגם מהזן הסגול.בנתיים לא מגיעים לנמל ת"א אבל מוזמן להגיע למקור אצלנו בניר בנים

  5. מאת foodha:

    תודה נעם,
    מתגעגע לארטישוקים שלכם ומחכה להזדמנות קרובה לבוא ולתפוס אותם טריים…

  6. מאת foodha:

    אוריק,
    GREAT MINDS מתחרשפים ALIKE

    רק לא להפריז.

    אני מניח שבקרוב תבואו לפתיחת הדוכן ("המז' ירושלמי") של מעוז ושות. של המעורבים והפנימיים בפיתה…?

  7. מאת foodha:

    להדר,
    אני מקווה שהכתובת שנתתי בגוף הפוסט נכונה. במידה ולא כדאי לשאול בשוק. (הוא לא כזה גדול…)
    הכי כיף זה להסתובב ולמצוא דוכנים ומוצרים שמוצאים חן וחיך בעיניכם, ואם גרים בסביבה, זה בכלל סבבה!

השארת תגובה