מולקולארי או פיזיקאלי
סקרנות להגיש מנה המורכבת מירק שלם, כולל שורשים ועלים המחוברים יחדיו, אך עשויים בצורות בישול שונות,מוגשים בטמפרטורות שונות, במרקם שונה, הובילו אותי לערוך אי אילו ניסויים בכמה סלקים מעולעלים. המטרה הייתה להגיש שורש סלק שלם מבושל, שעליו עומדים חיים וזקופים.
אחרי כמה ניסיונות נפל, שבהם פג הליבידו והעלים נשמטו, הגעתי בעזרת מחלקת המחקר הפיזיקאלי הצבאי (בני החייל) לרעיון לבשל את הסלקים במים (בתוך פינג'אן גבוה יחסית) ב-כ-90 מעלות עליהם לשים שכבת שמן (מבודד מחום) ואת העלים להשאיר זקופים במין רשת של שיפודים,חבוקים בקרח שישמור על רעננות וירחיק את החום. בסופו של דבר הניסוי הצליח והתוצאות מצולמות. הסלק מבושל, העלים חיים! ברם, זו אינה מנה שתחזיק מעמד למעלה משעה אחרי הבישול, הבשורה החמה תחלחל ותגיע לעלים…
יום חמישי, 20 בינואר 2011 בשעה 2:08
כנראה שזה מה שאתה צריך
http://www.thinkgeek.com/homeoffice/kitchen/c2b1/
יום חמישי, 20 בינואר 2011 בשעה 19:14
תודה רבה,
בכורי, המוזכר לעיל, כבר ערך "סדנת" דוגמא מולקולארית לחבריו בקורס… ואגב את מרבית החומרים (והדרכה) יש כבר בארץ הקודש.
תתחיל לפנות שלג מהמסלולים….
יום שישי, 21 בינואר 2011 בשעה 21:07
רבאק, אני מפנה ומפנה… וזה לא נגמר. היום ב7 בבוקר כבר התחלנו לפנות מסלולים…
יום שבת, 22 בינואר 2011 בשעה 12:50
זה גם יוצר תיאבון…