מולקולארי או פיזיקאלי

סקרנות להגיש מנה המורכבת מירק שלם, כולל שורשים ועלים המחוברים יחדיו, אך עשויים בצורות בישול שונות,מוגשים בטמפרטורות שונות, במרקם שונה, הובילו אותי לערוך אי אילו ניסויים  בכמה סלקים מעולעלים. המטרה הייתה להגיש שורש סלק שלם מבושל, שעליו עומדים חיים וזקופים.

אחרי כמה ניסיונות נפל, שבהם פג הליבידו והעלים נשמטו, הגעתי בעזרת מחלקת המחקר הפיזיקאלי הצבאי (בני החייל) לרעיון לבשל את הסלקים במים (בתוך פינג'אן גבוה יחסית) ב-כ-90 מעלות עליהם לשים שכבת  שמן (מבודד מחום) ואת העלים להשאיר זקופים במין רשת של שיפודים,חבוקים בקרח שישמור על רעננות וירחיק את החום. בסופו של דבר הניסוי הצליח והתוצאות מצולמות. הסלק מבושל, העלים חיים! ברם, זו אינה מנה שתחזיק מעמד למעלה משעה אחרי הבישול, הבשורה החמה תחלחל ותגיע לעלים…

4 תגובות to “מולקולארי או פיזיקאלי”

  1. מאת רונן:

    כנראה שזה מה שאתה צריך
    http://www.thinkgeek.com/homeoffice/kitchen/c2b1/

  2. מאת foodha:

    תודה רבה,
    בכורי, המוזכר לעיל, כבר ערך "סדנת" דוגמא מולקולארית לחבריו בקורס… ואגב את מרבית החומרים (והדרכה) יש כבר בארץ הקודש.

    תתחיל לפנות שלג מהמסלולים….

  3. מאת רונן:

    רבאק, אני מפנה ומפנה… וזה לא נגמר. היום ב7 בבוקר כבר התחלנו לפנות מסלולים… :-(

  4. מאת foodha:

    זה גם יוצר תיאבון…

השארת תגובה