פלפל אדום (קדש ברנע ב') ממולא

מדובר בגרסה ביתית פשוטה ומאוד אהובה.

10-12 פלפלים אדומים קטומי ראש (שנשמר לכיסוי), מנוקים מגרעינים ושידרה פנימית לבנה.

מילוי:

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • כוס – כוס וחצי אורז
  • קילו עגבניות מרוסקות (כוס מתוכו לתערובת המילוי)
  • כוס וחצי פטרוזיליה/כוסברה /שמיר קצוצים בהתאם לרצוי ומצוי
  • 4-5 שיני שום קצוצות (2 לרוטב)
  • כף בהרט
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

מערבבים הכל (אפשר מראש)

ממלאים הפלפלים ומכסים.

dsc02460.jpg

אם נשאר תוכן ללא כיסוי אפשר להכין כדורי בשר ואורז כשיכבה עליונה מעל הפלפלים.

רוטב:

3 כפות שמן זית

4-5 גזרים ובצל או שניים חתוכים ל-8

בסיר גדול מטגנים בשמן את  הגזרים והבצל ומוסיפים את הפלפלים  הממולאים בעמידה כשהראש למעלה, מוספים את רוטב העגבניות, אם יש כוס יין אדום מוסיפים ואם לא מים. (גם קצת ציר בשר או עוף הולך) אם רוצים אפשר גם רסק עגבניות. מוסיפים עוד 2 שיני שום פלפל ומלח.

מרתיחים , מקטינים ומבשלים על אש קטנה כשעה, שעה ורבע.

פלפלי קדש ברנע דלהלן היו בריאי גוף ולפיכך 4 הפלפלים הנוספים (שאינם איתנו בתמונה) נכנסו יחד עם הכמויות היחסיות של הרוטב לסיר קטן נוסף. ושימשו כמזון עיקרי במשך 3 ימים (לא רצופים…) לתזונת בני הבית.

5 תגובות to “פלפל אדום (קדש ברנע ב') ממולא”

  1. מאת גסטרו:

    הריח מגיע עד לכאן, נראה שאשכנע את בני ביתי שהם אוהבים פלפל גם בגירסה הזו .
    בהרט של קציצות ? ככל הזכור לי יש מס סוגי בהרט.

  2. מאת foodha:

    נסי , נסי. אצלי זו דווקא הגירסא הכי "אשכנזית" מתונה, אני צריך להשתדל (ולשלוט בעצמי) לא ללכת על מתובל, חריף יותר ועם לימון כבוש.
    אני משתמש בבהרט גם לקציצות, קבאב ואפילו עם פריקי.
    למיטב ידיעתי זו תערובת תבלינים (פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון, ציפורן, מוסקט ואולי אחרים ולפיכך יכולה להשתנות מטוחן אחד למערבב שני.

  3. מאת גסטרו:

    הכנתי שלשום ! שמתי קצת פחות אורז – רק כוס אחת. התברר לאחר כ 20 שנות נשואים שהוא מאד אוהב ממולאים וחגג על הפלפל, אני העדפתי את הקציצות הנילוות . תודה על שנתת לי השראה להכין ממולאים לראשונה בחיי….

  4. מאת foodha:

    מברוק!
    האמת שממולאים זו אחת המנות הכי ביתיות ואהובות. וגם מנה שהיא די ארוחה בפני עצמה.
    המשיכי בדרכך ומלאי את הארץ (וירקותיה) ;)

  5. מאת FOODHA'S GOURMET DIET » ארכיון בלוג » עלה וקייל:

    [...] בתמונה הקייל (לא ג'ון ולא ג'יי ג'יי…) עם ידידיו הפלפלונים והגמבות בדרך אל הסיר. בריאותניות ותזונאים כורכים לקייל כתרים [...]

השארת תגובה