בדיקת הסי.טי.אם שלך נתגלתה חיובית

שנים רבות נדרשו לחוקרים ולמדענים לעלות על הגורמים לתופעת ה- CTM.  מקור  הנגע הויראלי, שהתפשט במערב, ככל הנראה מדרום מזרח אסיה, אי שם בתת יבשת הודו.  גם לויקיפדיה החובקת עולם אין תשובה חותכת. האם זה פרץ בניו דלהי ב- 1947? , בנגלדש בשנות ה-50 ?או במסעדת טאג' מאהאל  בגלזגו בשנות ה-60 דווקא ? גם לגרסת פודהה דלהלן, שורשים בממלכה המאוחדת .

צ'יקן טיקה מאסאלה  C.T.M

 

  • תערובת תבלינים:
  • 2 כפיות כורכום
  • 2 כפיות גרגירי כוסברה
  • 2 כפיות זרעי כמון
  • 2 כפיות צ'ילי יבש
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפיות חילבה
  • טוחנים ומחלקים לשתיים.

קילו וחצי חזה עוף בנתחים גדולים או שיפודי פרגית (לעצלים) או חזה עוף משופד.

4 ש"ש* גדולות

ג'ינג'ר בנפח של כחצי מהשום. לכתוש את הצמד,  לחלק לשניים, (3/3)

  • חצי מהשום+ ג'ינג'ר
  • פלפל ירוק חריף אחד (או יותר לפי דח"ן*)
  • מיץ מליים שלם או חצי לימון
  • כחבילה כוסברה
  • 300 מ"ל יוגורט משובח

לשים הכול במעבד המזון, להוסיף חצי מתערובת התבלינים (6 כפיות)

להניח את העוף בתבנית או קערה לכסות היטב במשרה היוגורט. לזווג לפחות לשעתיים אבל עדיף ליל אוהבים על מדפי המקרר.

dsc01686s.jpg

עומק הטעמים מושג בעזרת טקס ההטבלה הדו-שלבי. השלב המכריע הרי הוא לפניכם:

קופסת עגבניות שלמות (קלופות ואורגניות מצוינות יש של אדמה) לקצוץ.  וגם בצל גדול קצוץ.

בכ- 2-3 כפות שמן תירס, בוטנים, אורז או (מה שיש בבית לעזאזל) לאדות את הבצל יחד עם (חצי) השום + ג'ינג'ר, אחרי דקתיים-שלוש להוסיף את מחצית תערובת התבלינים לערבב עוד דקה ולהכניס את העגבניות הקצוצות, כל המיץ (בו שהו העגבניות בפחית) ותוספת מלוא הפחית מים, להרתיח, להקטין אש ולבשל לצמצום כ- 20 דקות.

אפשר להכין את השלבים (המשמעותיים) הללו מבעוד מועד ולהתכונן לגרנד פינאלה:

לחמם גריל (גז -פחמים חיצוני) או גריל בתנור או טוסטר אמקא. להניח את נתחי העוף או השיפודים עד שהם עשויים. בינתיים , רוטב העגבניות  (החם) יעובה ב-שמנת לבישול 15%  או בחלב קוקוס. מי שנשמת טהרן (ולא הפרסית) באפו ושואף למקוריות הבילתי מושגת ואין לו שום בעיית שומנים מפה ולשם, יכול להשתמש (בברכת הרב הראשי לניו-דלהי) בשמנת מתוקה רגילה 38-42 % . להרתיח ולהסיר. ולכסות עם הרוטב האדום את העוף באשר הוא.

המהדרין מתיזים טיפות ליים טרי על התקרובת המהבילה והפיניש בכוסברה קצוצה.

בצד כדאי להכין יוגורט, אורז לבן, נאן , פיתה עיראקית או לחם טוב. (ומי שיכול יאכל)

 

 

 

2 תגובות to “בדיקת הסי.טי.אם שלך נתגלתה חיובית”

  1. מאת גסטרו:

    כל רשימת התבלינים הזו- איפה אתה קונה אותם ?
    נראה לי יותר מדי עבודה
    אגב, ממליצה על רוטב טנדורי שמיובא לארץ עי מרום את קונפינו – נותן צבע וטעם בדיוק כמו הטנדורי במסעדה – עם קוביות חזה עוף מוקפץ .

  2. מאת פודהה:

    בכל מגה ובוודאי בכל ספייסס וכאלה, ובכלות כל הקיצים בחנות הודית.

    וזה ממש לא המון עבודה. אפשר לעשות פעם אחת כמות מתערובת התבלינים ולשמור.

    מאוד ממליץ. ב-6 שנים האחרונות מאז התוודענו ל-CTM זה ברשימת 5 הגדולים של כל בני הבית, בני עשרה כסבים וסבתות.

השארת תגובה