גזירות שאין הציבור יכול לעמוד בהם
הציבור מתבקש לשבת.
מדובר בגזרים צבעוניים:
אחת השמחות הגדולות שלי היא לגלות ירק, פרי או דבר מאכל חדש אחר בישראל. מה רבה הייתה העליזות עת הבחנתי ב"גזר ב-4 צבעים" תוך שיטוט במחלקת הירקות של פיין מרקט, נווה אביבים. הגזרים בלבן, צהוב סגול ואדום הצטרפו חיש קל לאחיהם הג'ינג'ים השגורים. ובלב נתרקמה מזימה ונגזר גורלם; קילוף וצלייה של כ-75 דקות ב-200 מעלות בטוסטר אובן , 45 דקות בכיסוי ראש מלא והשאר בגילוי נפש. במסעם האחרון התלוו אליהם ש"ש קצוצה, כף סריצ'ה,(חריף תאילנדי) 2 כפות סויה +חצי כפית מלח גס, כף בלסמי מרוכז ו-3 כפות שמן זית. הגזרים מתקתקים וככל הנראה פליטי ייצוא. הם גודלו, מוינו ושווקו על ידי "גזר השרון" ממושב גאולים. שקית ובה כקילו (? ייבדק ויעודכן) נמכרה לי ב- 13.90 שקל.
יום שני, 25 בפברואר 2008 בשעה 22:06
ומה הוא טעמם של הצבעוניים ?
פייר- לא עשו לי את זה.
יום שלישי, 26 בפברואר 2008 בשעה 6:13
מתקתק מרוכז כמו גזר. בסך הכל עוד שורש, אבל מאוד מגוון.
יום רביעי, 27 בפברואר 2008 בשעה 23:19
כולם אותו הטעם?
בסדנא האחרונה של ניר צוק אצל מאיר השמן, הוא חתך לנו גזרים קונבנציונאליים, בשלושה אופנים, ונשבעת לך פודהה הטעם היה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן שונה בין כפיס לעיגול לקוביה. אני מניהח שיש הסבר הנובע מהמעטפת של השורש הזה והחלחולת שלו(אקסיוז מיי פרנצ')…