שיאי ארוחת החג המשפחתית

נחשפתי וניכספתי לשוק טלה. אביב , פסח מתקרב, חמסין ראשון הם סימן המעיד שכדאי לפנות לעבודת טלאים. ארוחת החג המשפחתית היתה סיבה להצפין לרמת השרון למרינדו על מנת להצטייד בשוק  בת 3.200 קילו. המתכון , אחד הוותיקים בקלסר המוכתם שלי, עוד מימי העונה ראשונה של השף הערום. (ג'יימי אוליבר)

100 גרם אווז מעושן (או בייקון) קצוצים וכמות יפה של שיני שום חצויות, יוצרים חורים בסכין בשוק ולתוכם תוחבים אצבע ואחריה מהמעושן, שום וקצת מהתערובת המשיחה הנ"ל:

רבע כוס שמן זית, מלח,שום כתוש, מיץ מחצי לימון, פלפל שחור , (ו/או חרדל, פלפל חריף), מרווה, (ו/או רוזמרין, טימין) הכמויות בהתאם למצוי למרוח היטב מכל הצדדים ואם ממקררים להוציא שעה לפני ההכנסה לתנור.

dsc01883_s.jpg

20 דקות בחום 250 מעלות ואח'כ  הפחתה ל-160 מעלות לעוד שעה (ואצלי נשאר עד שעת הסעודה, עוד שעה ב-90-100 )

האמת שבכל פעם אני מכין את זה קצת אחרת במרכיבים ובזמנים ותמיד זה יוצא טלה-פלא!

בארוחה התמוגגנו גם  מעדשים שחורות (סיר א' ) ואורז אדום ומלא שחלקו סיר ב' שהכינה הגיסה ולא פחות מביכורי אפונת שלג שהגיעה ממושב חניאל בשרון. עוד סיפק לנו המחוז את אוזני המן המשובחות ביותר של החג השתא, פריכות ומלאות תפוחי עץ, תמרים, שוקולד או פיסטוקים וכולם מעשה ידיה של אפרת כספי – עוגות ועוד מבורגתה  (054-4618126)

שתינו כמעט עד-דלא-ידע מבקבוק מגנום של קברנה סובניון רזרב של אמפורה 2000, לשמחת היהודים.

תגובה אחת to “שיאי ארוחת החג המשפחתית”

  1. מאת גסטרו:

    במסגרת העולם הקטן אפרת היא בת משפחה של שרי , המליצה עליה בפורום אורט לפני שנה וכך קנינו אצלה תופיני פסח , בהמשך שרכתי דרכי ביום שרבי לקנות עוגת היער השחור – שנותרה כמעט בשלמותה במקרר וגם האורחים השאירו חלק ממנתם בצלחת. צריך לתת לה עוד צ'אנס. היא בחורה מאד נחמדה.

השארת תגובה