הודו כי טוב

אחרי הביקור בצ'אטני והצטיידות קלה בחומרים ותבלינים הודים אין ברירה אלא להוציאם לדרך.

בחרתי (מהמון דפי מתכונים המחולקים שם חופשי) מתכון פשוט (במידה ויש את כל המרכיבים) של צ'יקן קורמה שטרם ניסיתי:

מרכיבים:

 500 גר' נתחי עוף ללא עצמות (מומלץ פרגיות, אצלי נתחי חזה)
 2 מקלות קינמון
 2-3 עלי דפנה
1  תרמיל הל שחור
2-3  ציפורן שלם
2  בצלים בינוניים מגורדים
1  כפית שום כתוש
 1 כפית גינג'ר כתוש
 1 עגבנייה מגוררת או 2 כפות רסק עגבניות
4-5  כפות קשיו טחון
 2 כפות זרעי מלון טחונים
 1/2 כוס שמנת
1/2  כפית כורכום
 1/2 כפית צ'ילי חריף
 1/2 כפית גרם מסאלה
מלח לפי הטעם
גהי*/שמן צמחי לטיגון ( אצלי שמן קוקוס וכפית חמאה)
מעט כוסברה טרייה

dsc01953_ss.jpg

  • 1. מחממים גהי בסיר ומטגנים את התבלינים השלמים כ- 2 דק' ,מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר ומטגנים עד להשחמה קלה.
    2. מוסיפים עגבנייה, קשיו טחון, זרעי מלון ואת התבלינים הטחונים ומעט מים ומבשלים כ- 3 דק'. מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל עד שהעוף עשוי.
    3. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד כ-3-5 דק',מקשטים בכוסברה טרייה ומגישים.
  • הוגש עם אורז לבן מבושל עם (עלה דפנה, קנמון, גרעין הל, וציפורניים) וכרובית צלוייה בתנור כמוזכר בראשית ימי הבלוג.

יצא יחסית עדין ונגיש לרוב קהל היעד.

 

* סמנה – חמאה מזוקקת.

4 תגובות to “הודו כי טוב”

  1. מאת שירה:

    :P אני מרגישה בבית….תנסה להשיג תבלין לאורז biryani,אצלי זה ישירות מהמקור אך ניתן להשיג גם בארץ .התערובת ניקראת…shahi biryani masala.

    לא חייבים את כל הנלווים,טוב לכל מתכון של אורז.

    נהדר….

  2. מאת foodha:

    תודה.
    נרשם ויטופל בהקדם.

  3. מאת ליאור:

    זה נראה/נשמע פשוט מעולה

    כן ירבו פוסטים מעודדי ריוּר שאלה

  4. מאת foodha:

    תודה, ורק למען האמת ההיסטורית של המקפידים: את הצלחת הזו (להלן "הדוגמנית") עמוסת האורז אכלו נתיניו של פודהה…
    ואילו הוא הסתפק ב-5 כפות אורז מוחבאות היטב בתעצומות צ’יקן קורמה וכרובית.

השארת תגובה