מולים – ניסיון ראשון הוכתר בהצלחה

  פעם ראשונה שאני מכין מולים. נתקלתי בהם אתמול, צעירים צוננים הישר מנורבגיה נתונים ברשתות והחלטתי לנסות 2 קילו בסיר הגדול. מקסימום איזה קלקול קיבה, מה יכול לקרות?

  • 5 כפות חמאה (צרפתית) בהן אידיתי:
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 5 שאלוט קצוצים
  • חצי פלפלון חריף
  • אחרי כמה דקות, על סף צבע חום הוספתי
  • עגבנייה וחצי קצוצה. כשהכול בעבע הוספתי 3 כוסות יין ריזלינג יבש.
  • הרתחה וצמצום של כחצי שעה (נותרה כחצי כמות נוזלים).
  • בצד חיכו לתורם; 100 גרם אפונה טרייה
  • כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה גס.

dsc01930_ss.jpg

10 דקות לפני ה"סרביס" הועלתה האש לראש התורן,הרוטב ביעבע וכל המולים נכנסו פנימה יחד עם האפונה, ניעור לערבוב פה ושם וכשעברו 7 דקות כולם נראו בשלבי פתיחה. הוספתי את הבצל הירוק, עוד ניעור ועוד דקה, וגם הפטרוזיליה חתמה את המכלול, ערבוב כיבוי והגשה לקערות עם הרבה מהרוטב.

הוגש עם סופג ראוי , באגט של "בר לחם". כל המולים חוסלו, הרוטב נוגב עד תום. כוחותינו עלו בשלום על יצועם. (וגם הקיצו במועד הרגיל ללא תהפוכות במערכת העיכול)

5 תגובות to “מולים – ניסיון ראשון הוכתר בהצלחה”

  1. מאת סבתא רות-רות:

    מה הקטע שלך עם אפונה? :lol:

    אפשר וכדאי להוסיף לציר גם סלרי עלים קצוץ דק ולוותר על הבצל הירוק.

    והכי חשוב – איפה "נתקלת" בהן?

  2. מאת סבתא רות-רות:

    והעיקר – כשתחגוג את ה-30, תוסיף קצת שמנת בסוף.

  3. מאת foodha:

    אהלן ס"רר,
    ברוכה הבאה,

    אני "מת" על אפונה טרייה, בייחוד על הקטנטנים המתקתקים, שכמוני מופיעים באביב.
    לאחרונה מצאתי ב"פיין מרקט" (נווה אביבים), פסיפלורה (נאות אפקה) וגם אורגני של "אור-גני".
    כפי שקלטת אותי, לא היה לי סלרי, אבל היתה לי אפונה ובצל ירוק…

    ושמנת אני מוסיף במידה (פחותה) גם עכשיו. גם ממש היום בצ'יקן קורמה. (יבוא דיווח הולם בקרוב).

  4. מאת סבתא רות-רות:

    איפה נתקלת במולים, לא באפונות…

  5. מאת foodha:

    אצל דודי "כל דג" רח' הכובשים ת'א

    ואם מכירים אישית גם (לפעמים)אצל זיקו דגים…

השארת תגובה