סלט עלים שורשים ופומלה בנוסח VT
בטרם עלינו למגרש בנוקיה בדרך מדרידה, חנינו במקום חוקי, די מוקדם וצעדנו לגדה המערבית של האיילון בגשר לה-גארדיה. היעד ל"קטנה" וינס ותמר. היינו השולחן השני , חלק מהצוות עוד עמד בחוץ ועישן ואנחנו הספקנו להתרשם מהבר החדש שמוסיף עוד גוון נעים למקום הנהדר.
נתנו לי לטעום יין והעדפתי לטעום לראשונה כוס של"אבידן". הזמנו רק מנות פתיחה: אנטיפסטי (משובח) עם לחם וצלוחיות חמאה ומין סחוג, טורטליני ארטישוק מצוין, נוצ'ה (רצועות בשר עוטפות עלעלים ברוטב מיונזי, עדין וטעים) וסלט עלים ושורשים. היה לי גילוי מסוים בסלט, או אולי התגלות, שכן הסלט כלל גפרורים (די עבים) חיים של סלק, סלרי, ועוד שורשים עם רוטב חמצמץ וקצת "בקבוקוני" פומלה. היה מרענן ומעולה, עד כדי כך שהייתי חייב לערוך שיחזור ומהר. וזה המקום להודות לתמר כהן-צדק על ההשראה, מכיוון שהסלט ישוחזר עוד רבות על שולחני)
אחרי הצטיידות במיטב החומרים הטריים בשישבת, בכפר ויתקין וברמת השרון, גיפררתי צנון, לפת, שורש סלרי, סלק טרי וגזר, נטלתי קצת חופש יצירתי והוספתי רצועות בצל ירוק (מסולסל אחרי טבילה במי קרח) ואת כל חפיסת הגפרורים ערבבתי עם מיקס של ארוגולה, מיזונה, גרגר, עלעלי סלק וחסה קטנים. לכך נוספו פלחוני פומלה טרייה.
לרוטב הכנתי מיץ מחצי לימון, כפית טבסקו, כפית מלח אטלנטי כתוש, חצי כפית שפג"ט ו-3 כפות שמן זית (פיקואל חלוצה). סלט פשוט מרענן ונהדר שנאכל לצד שניצל טרי.
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 13:34
לדן בן אמוץ היו 6 קוראים, לך נראה שיש מגיבה אחת ..
הגיפרור נעשה ידנית ? ותודה על תזכורת לגבי ירקות כפר ויתקין – אסור אליהם בפעם הבאה שאעבוד ביום ששי (וזה כמעט בכל שבוע
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 13:53
אם היו טוקבקים בזמנו, איך דב"א היה חוגג…
ידנית עם סכין שף פשוט.
וכמו שאני מכיר את עצמי פעם יהיה גם מצעד המגיבים ונראה מי תיזכה?
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 17:03
אני פה אני פה…..גזלו לי קצת את המחשב[הנוער שב מהודו….הסניף והסניף[אלוהים,לא מה שאתם חושבים]זמן מחשב].
מעניין ,הצצת לי למקרר ?הכנתי סתם כך משהו דומה,אנסה גם את שלך אם תנסה את שלי…
אז בשפתך,גפררתי סלק,קולורבי,בצל ותפוח עץ,הוספתי כמה גבעולי סלרי קצוצים,התיבול מאוד פשוט,שמן זית,מיץ לימון ומלח…לפי הטעם.
התעדכנתי…ברכות למינוסים וטעם לי הכל.
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 17:33
ברוכים השבים (אל המחשב)
נשמע נהדר גם עם סלרי ותפ"ע.
מישהו קרא את הכתבה בגלריה של שישי בהארץ?
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 18:11
?….
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 18:14
היתה כתבה על מייסדי פורום האוכל E-GULLET שעסקה בדיוק כמוני בעודף משקל רב ותופעות נלוות, מאוד מעניין בעיקר כשאתה מכיר את הנפשות הפועלות…
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 18:47
מה שמתבקש כעת…לתת לו/להם קישור לבלוג,
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 19:04
ומה את חושבת עשיתי….
נפלאות דרכי פודהה.
יום ראשון, 13 באפריל 2008 בשעה 19:10
ןלינק לכתבה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/973804.html#resp