זהירות יש כרישה בעוף שלי

  100_0203_s.jpg

  • 18 שוקי עוף (טבעוף)
  • 6 בייבי כרישה חתוך ל- 4-5 ס"מ.
  • חצרור* מנגולד קצוץ
  • בצל סגול גדול קצוץ
  • 5 שיני שום פרוסות
  • חצרור* פטרוזיליה ק"ד
  • 5 כפות לימון כבוש קצוץ
  • חצי פלפל ירוק חריף (נטול ציר הרשע וזרעי הפורענות)
  • כוס עדשים בירוק
  • כוס ציר עוף (או כוס מים)
  • 2-3 כוסות מים
  • כוס יין לבן (ריזלינג)
  • מלח אטלנטי
  • שפג"ט
  • 3 כפות שמ"ז

נוהל עבודה:

טיגון מהיר (איטום) של השוקיים בשמ"ז.

הנחת כל הנכבדים דלהלן בתבנית או קדרה (מכוסה) בפיזור שוויוני וחתימה בנוזלים.

תנור או טוסטר אובן על 160 מעלות. שעה מכוסה + 20 דקות פתוח.

הוגש עם אורז, לזכאים. (הטעם משובח הרבה יותר מהצילום)

 

* פרשנות והבהרות במילון פודהה.

3 תגובות to “זהירות יש כרישה בעוף שלי”

  1. מאת שירה:

    שילוב מעניין של מרכיבים…..אהבתי

  2. מאת foodha:

    חן, חן, לא ציינתי שיש לו חמצמצות מעודנת.
    וביום ההגשה השני הוגש עם פרפרי-פפיוני-פרפלה.

  3. מאת שירה:

    בלי סמוקיניג….רק פפיונים ;)

    נסית פעם לבשל גרגרי כוסמין?יכול להוות מצע מעניין לתבשיל הזה,מזכיר במרקם חיטה אך עדין יותר וטעים יותר.גם אורז אדום[לא זה עם הרסק]יכול להשתדך נפלא.

השארת תגובה