סביצ'ה אינטיאס ושקד לח

 במשרדי הנהלת תשלובת פודהה התקבלו באחרונה תלונות רבות  על כך שלמעלה מחודש חלף ולא פורסם שום מתכון חדש של סביצ'ה. פודהה בחר להיענות לרחשי הציבור, בעיקר מכיוון שהם היו מגובים במכתב רשמי מפירמת עורכי דין נודעת. לפיכך -סביצ'ת שקד לח, לי ולך לי ולך:

  • 400-500   גרם אינטיאס (או דג אחר) מפולטת חתוכה לפרוסות של חצי ס"מ
  • חצי אבוקדו בקוביות
  • מיץ לימון או ליים
  • גרעינים מחצי קלח תירס מאודה/חלוט 5 דקות
  • 4-5 כפות נבטי כוסברה-רוקט- גרגיר
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 שאלוט או בצל סגול פרוס דק
  • פלפלון חריף פרוס  קצוץ
  • מלח  מעושן גס (או וולגרי אחר)
  • 40-50 שקדים ירוקים מקולפים.
  • 2 כפות שמן זית עדין

100_0208_s.jpg

לסדר כבתמונה ב-4 צלחות.  עדיף עם לחם טרי לניגוב.

(ומי שפתאום החליט לגשת ולרכוש דגים יכול להצטייד גם באנשובי או סרדינים טריים, אם בנמצא, ומובטח להם שימוש ראוי בקרוב…)

13 תגובות to “סביצ'ה אינטיאס ושקד לח”

  1. מאת שירה:

    שאלה שאלתית….אתמול הקפאתי פלמידה לבנה,אפשר להכין אחרי שהדג …שהה במקפיא או עדיף להמתין לקניה הבאה ואז הוא כמובן..במצב טרי, מתחשק לי מנה כזו…נראה טעים ביותר.

    ועם סרדינים…יש מתכון נחמד שנקרא משהו כמו -חתונה-שני סרדינים ומילוי באמצע…אנסה למצוא אותו אם תחפוץ.

  2. מאת foodha:

    ובכן שירה,

    סביצ'ה לשיטתי – אך ורק מדג טרי.
    בקפוא אפשר לבשל, לאדות, להגריל או לקבב.
    את הסנביץ סרדינים אני מכיר, זה נהדר,(טעמתי לראשונה לפני שנים אצל מרגרט תייר) רק מטוגן, אז פעם פעמיים בשנה.

  3. מאת שירה:

    חבלל אבל נכון,אתמול הוא היה…טרי[זה נשמע נורא חחח אבל אכן]

    למרגרט יש כזה מתכון,אך יש לי חברה,בלוגרית מקסימה המתכון נמצא אצלה,יכול להיות שזה אותו מתכון….ולטגן…ודאי,זה לא סוף העולם.

  4. מאת foodha:

    אם היא בולגריה ומקסימה, אז אני מאוד רוצה את המתכון שלה,
    תודה.

  5. מאת שירה:

    אז מסתבר שזה לא בדיוק פרי ידה אך המתכון נקרא טוב,לשיקולך
    סרדינים נשואים— חמדה 12/9/2006 11:36

    סרדינים נשואים עם סלט גרגירי חומוס,זרעי אניס וכוסברה
    מקור: מתכון של אהרוני ורפי כהן

    החומרים:‏
    לסלט החומוס:‏
    ‏2\1 ק"ג גרגירי חומוס גדולים ולבנים, ‏
    מושרים למשך הלילה
    ‏2 לימונים כבושים קצוצים‏
    ‏3 שיני שום קצוצות‏
    ‏3 כפות כוסברה קצוצה
    ‏3 כפות בצל ירוק קצוץ‏
    ‏1 כף גרגירי אניס כתושים‏
    ‏1 כף גרגירי כוסברה כתושים‏
    חצי כוס שמן זית
    ‏3\1 מל' מיץ לימון
    מלח, פלפל לבן גרוס
    למילוי לסרדינים:‏
    ‏2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה‏
    ‏2\1 כוס כוסברה קצוצה‏
    ‏2 שיני שום קצוצות‏
    ‏5 כפות עריסה‏
    ‏5 כפות שמן זית‏
    ‏1 כף לימונים כבושים קצוצים
    מעט מלח ‏
    פלפל שחור לפי הטעם ‏
    אופן ההכנה:‏
    סלט החומוס:‏
    מבשלים את גרגירי החומוס במי מלח עד ‏
    שהם רכים דיים.‏
    מוסיפים לחומוס את הלימונים הכבושים, ‏
    השום, הכוסברה, הבצל הירוק, גרגירי ‏
    האניס, גרגירי הכוסברה, שמן הזית, מיץ ‏
    הלימון, המלח, והפלפל הלבן.‏
    מערבבים את כל החומרים עם גרגירי ‏
    החומוס המבושלים בעודם חמים ומשהים ‏
    מעט לספיגת טעמים.‏
    מילוי הסרדינים:‏
    מערבבים את חומרי המילוי. ‏
    מנקים את הסרדינים מאדרות, פותחים אותם ‏
    מכיוון הבטן ופורשים אותם.‏
    מניחים כף מילוי על סרדין פתוח, מורחים ‏
    אותו מעט וסוגרים, כמו סנדוויץ' עם סרדין ‏
    אחר ומהדקים מעט.‏
    טובלים את הסרדינים הממולאים בביצה ‏
    ופירורי לחם ומטגנים בשמן זית עד שהציפוי ‏
    זהוב ופריך.‏
    מניחים את הסרדינים על סלט החומוס ‏
    ומגישים.‏

    ושוב שאלה…התרשה לי לתת קישור לבלוג שלך במקום אחר?חבל שלא יהנו ממנו עוד אנשים,המתכונים שלך נהדרים הכתיבה בבדאי ובכלל הכל מכל.
    אני נמצאת כרגע בקומונה של פליטים חחח,סיפור ארוך,פלטי פורום ידוע שנסגר השבוע,בפורום שנסגר לא ניתן היה לתת ולדבר על מתכונים לא כשרים כי אחת המתפעלות שלו היא ..דתיה,נכון לעכשיו הכל חופשי אז חשבתי..אולי..אם תרצה…אשמח לראות אותך שם,נמצא שם גם אחד שנראה לי שיהייה לך מוכר וכמובן,תכיר גם את חמדה.
    אז..גם זה לשקולך ומי שרוצה מקרב הקוראים כאן…מוזמן,זה לא מקום צפונבוני..פשוט/עממי וחם.

  6. מאת שירה:

    אבוי….יצאו קצת יותר מדי חומרים….צ'טערת.

    וזו הכתובת…לא חובה,רק לידיעה.

    http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=32258&smsMsg=

  7. מאת foodha:

    הכל לטובה.
    ובוודאי שאפשר לתת קישור לבלוגי בכל מקום.
    אנחנו פתוחים למאמינים חדשים.

  8. מאת שירה:

    בכיףף……אטפל בזה.

  9. מאת גסטרו:

    אני סקרנית- איזה פורום נסגר ????
    נראה שצריך יהיה לעשות מפגש בלוג מתי שהוא , מסקרנן לראות את הפנים מאחורי המגיבים…

  10. מאת סבתא רות-רות:

    קניתי אנשובי טריים בשבוע שעבר ביפו. חצי נכבש על המקום בשמן זית, מלח ולימון וכבר לא נשאר לו זכר. החצי השני נוקה וממתין בפריזר לטיגון בשמן עמוק ולאכילה בידיים עם קצת לימון.
    והיום הכנתי בויאבס עם דג לוקוס אדום ענק שנצוד בדייג תת-מימי ושלל פירות ים. מחר ייאכל לאחר שכל הטעמים ייספגו.

  11. מאת foodha:

    ס"רר, הבויאבס מבטיח רבות, תהנו.
    מקווה מחר להעניק גירסה משלי לאנשובי הנהדרים. אולי מילפיי סלק ואנשובי, נראה אולי אמצא משהו נוסף בשוק האיכרים.
    השארו עימנו.

  12. מאת סבתא רות-רות:

    תמיד עימך וממתינים לאנשובי.

    הבויאבס הוא מתכון 'ביתי' שמשלב מתכונים שונים של בויאבס וביסק וזוכה שנים להצלחה מרובה. בדרך כלל אני קונה רק ראש של לוקוס ענק, בקוטר של מינימום 20 ס"מ שנותן ציר בסיסי מצוין וגם מכיל הרבה בשר.

    ולשאלתך בפורום אחר לגבי ה-NEM במונטיפיורי. הם מטוגנים לגמרי, לא "צלויים"… ומלווים אותם עלי חסה אייסברג ולא כרוב, כפי שמישהו דיווח בטעות.

    מה שלי הפריע קצת שהטיגון לא היה אחיד. צד אחד שלהם היה מאד פריך וטוב וצד שני, קצת רך וסמרטוטי. אולי טוגן ואחר כך חומם במיקרוגל?

    ועוד אגב, האוכל בחתונה ב'חגיגה בכפר' היה אכן מצוין ולא פלצני. רק לרוע המזל, המתקן הטורקי הגדול לעופות נפל למשכב לפני הארוע, מה שאיכזב מאד.

  13. מאת foodha:

    יש לי הרבה תקוות ממונטיפיורי.
    וטוב לשמוע על החגיגה שהצליחה.

השארת תגובה