רוטב תמרינד–קוקוס-כורכום

 בביקור בחנות ההודית צ'אטני, בחשמונאים רכשתי תמרינד אמיתי, (נראה כמו פרי יבש שחור ודק). כעת הגיע זמנו . לתוך מעבד המזון הוכנסו 3-4 כפות מלאות של תמרינד, כפית כורכום, 2 שאלוט קלופים, כף שמן בוטנים (או שומשום או קוקוס) וחצי כוס מים , ונטחנו. העברתי לתוך סירון עם כף שמן נוספת לבישול. אחרי ביעבוע הוספתי כשני שליש פחית קרם קוקוס, עד שהוסמך והתאחד.

dsc02049_s.jpg

בסיר אידוי אודו 2 באק צ'וי גדולים וטריים (משדות רמה"ש, אבל גם בשוק הכרמל יש, אצל כמה מוכרי עשבים וירוקים). 5 דקות , הוצאתי לקערה הוספתי (חצי מה) רוטב – אחלה בחלה!

נשארה חצי כמות שבדיוק התאימה לתוספת נוספת , יומיים אחרי כן, לירקות אסיאתים מוקפצים;   חבילת נבטים רגילה, 7 בצלים ירוקים במקטעי 6 ס"מ, שומיים* קצוצים וגרעינים משני קלחי תירס מאודים או מבושלים 5 דקות ברותחין).

2 תגובות to “רוטב תמרינד–קוקוס-כורכום”

  1. מאת פיינשמקר:

    רגע, רגע, מה זה "אצל כמה מוכרי עשבים וירוקים"? אני רוצה מיקום מדוייק (או, לפחות, דרך אחרת לזיהוי הדוכן…)!

  2. מאת foodha:

    אם אתה עולה בשוק, בערך בשליש הראשון בגדה הצפונית, אך כאמור, אצל מרבית הקולגות של הפטרוסברה\ושאר ירוקות יש גם. אגדים קטנים. תגיד באק צ'וי – תקבל.

השארת תגובה