חציל ההתברמצות

  • 5 חצילוני באלאדי
  • 4 עגבניות תמר קצוצות
  • 2 ש"ש ק"ד
  • רבע פלפל חריף ירוק ק"ד
  • 2 כפות שמ"ז
  • 2 כפות טחינה עם 2 כפות לימון וכף מים קרים או קצת יותר .
  • כף צנובר וכף שומשום קלויים
  • 150 בשר (אנטריקוט) קצוץ
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית סומאק
  • מלח

100_0281_s.jpg

קולים בגריל את החצילים, חוצים ושולפים מהקליפה. על אותו הגריל בכלי (אלומיניום או אחר) מניחים את העגבניות הקצוצות, השום, הפלפל החריף, מעט מלח וכף שמן זית. מכסים ברדיד ומורידים מהאש כשהחצילים מוכנים. כחצי שעה לכל היותר.

בצלחת מניחים את בסיס החצילים עליו טחינה, עליה העגבניות.

במחבתון שמים כף שמ"ז. מקפיצים את הבשר עם בהרט וסומאק (כ-2 דקות). מפזרים על העגבניות שבצלחת, מעטרים בצנובר ושומשום , ודואגים ללחם ראוי לליווי. נער הבר-מצווה , כשאר בני הבית ליקקו את הצלחות. (סה"כ 4 מנות)

6 תגובות to “חציל ההתברמצות”

  1. מאת אדון שוקו:

    יאמי!
    נראה מצויין!

    מאכל טורקי לא?

    המשך בירידות, בהצלחה

    אדון שוקו

  2. מאת גסטרו:

    מזל טוב לנער ! שיזכה לאוכל משובח שכזה כל ימי חייו כבוגר.

  3. מאת שירה:

    ואוו,אכן הצימוקים מרהיבים….ושתמיד יהיה לכם שמייח…בפה ובכלל.

  4. מאת חן:

    התברמצות?
    ברמ"ץ=בני חכמים מורי צדק.

    אחרי מנה כזו ,הבן מחכים ואביו מורה צדק…

  5. מאת foodha:

    מחידושי פודהה הלינגוויסט:
    התברמצות – שבוע פסטיבל בר המצווה (מסיבה לחבר'ה, עלייה לתורה, הנחת תפילין (10 %)אירוע וכד')
    ובהטייה: התברמץ, התברמצתי

    וגם חכמים ומורי צדק הולך, תודה.

  6. מאת חן:

    בני רבנים כמובן,
    אחרת מתקבל חציל בחמ"ץ…

השארת תגובה