ברוקומיני ברוטב פונזו

פשוט מעדן. דיירי משכנות פודהה דורשים שוב ושוב לשוב למתכון הפשוט, הבריא והטעים הזה: 2-3 מארזי ברוקומיני (לאדות ברשת או כלי אידוי 5 דקות, להוציא ולהגיש חם, או אם מיועד לשימוש מאוחר, להכניס למי קרח ולסנן). עד לא מזמן היה יבוא ושיווק סדיר (אם כי לא נרחב) של רוטב פונזו מוכן וראוי.  בשל היעדרו חיפשתי ומצאתי תחליף ביתי ראוי; 

להכנת הרוטב:

dsc02233_s.jpg

  • 2 כפות רוטב סויה

  • כף חומץ אורז

  • 3 כפות מיץ תפוזים טרי

  • מיץ מליים שלם (ואם יש יוזו מה טוב)

  • כף רסק חריף תאי חלק (סריצ'ה) או תחליף חריף

  • כף שמן בוטנים

  • כפית שמן שומשום קלוי

  • 2 כפות רוטב דגים תאי (נאם פלה)

  • כף או שתיים שומשום מלא (או רגיל או שחור או מיקס, קלוי להבזקת על (אופציונאלי). 

אפשר להכין גם עם ברוקולי, באק צ'וי, שעועית ירוקה או צהובה , אפונה סינית או אפונה ירוקה.  

2 תגובות to “ברוקומיני ברוטב פונזו”

  1. מאת גסטרו:

    חזר הברוקומיני החביב לדוכנים ? נלך לחפש, היורד שלי ישמח מאד (כבר ירד 4 קג ככל הנראה , מחר טיפת חלב אצל הדיאטנית ) , תודה !

  2. מאת foodha:

    נדמה לי רכשתי בטיב טעם.

השארת תגובה