הבורסה לא נפלה – פודהה שב משדה הקרב

זה היה קרב קשה. קשה מאוד, פה ושם נשברו חומות האיפוק לנוכח נפלאות המטבח העותומאני, הטורקי, הבלקני ומה שזה לא היה. היו מעט צעידות יחסית, אולם לשמחתי המאוד רבה, בחשבון המאזני נוספו לפודהה רק כמה מאות גרמים, שביום – יומיים יוזעו וייעלמו.

עד שייעשה סדר ברשימות, בצילומים ובלוחות הזמנים הרי לכם מתאבן המראה את הפשטות העילאית של המטבח הטורקי. בצילום מספר מנות פתיחה שהוגשו במסעדת בורסה, מימין הקובה הטוב ביותר שאכלתי מעודי: טרי טרי, עם ציפוי דקיק של בורגול והמון תוכן בשרי משובח מועשר באגוזים. משמאל לחמג'ון קטון, עדין ומצוין, ובמרכז ההפתעה המסעירה (אותי) סלט "טורקי" פיקנטי עם עגבניות, בצל דק, אגוזי מלך ורוטב שכלל רכז רימונים. בקרוב ייערכו ניסיונות שיחזור במטבחי פודהה, ועל תוצאותיהם תבוא הודעה.

אגב, חדי העין יבחינו במעט חומוס על הלחמג'ון, זה היה עשוי בשונה מהמקובל אצלנו וזכה לתואר "המנה הפחות מרתקת" בארוחה. 

dsc02514.jpg

2 תגובות to “הבורסה לא נפלה – פודהה שב משדה הקרב”

  1. מאת שחר:

    ברוכים השבים.

    שבת שלום :-)

    ש.

  2. מאת גסטרו:

    איזו הפתעה נעימה על הבקר. מחכה לשאר הדיווחים !

השארת תגובה