סלט שומר אנוכי

  dsc02545.jpg

סלט פשוט שבפשוטים וטעים, אך בעל מתנגדים רבים. פגשתיו לראשונה בנצרת, או אולי היה זה ואדי ערה, בכל מקרה מדובר בשומר טרי פרוס, עלי כוסברה שטופים, מעט שמן זית, קצת מלח והרבה לימון. שני מרכיביו העיקריים מקימים עליו את משמרות הסלידה הגדולות. לא מעטים מסרבים להעביר אל בינות לשפתיהם כל זכר לטעם האניס, ורבים עוד יותר מחרימים את הכוסברה. גם בין כותלי ביתי מצויים סרבנים, לפיכך רק בהזדמנויות מועטות מגיע סלט זה לקערה.

אני פורס דק את השומר, (בניסיון הנוכחי הצטיידתי בשומר וכוסברה אורגניים של ענן שיאון מקדש ברנע, בזכות שוקה* הכינוי שלנו לשוק האיכרים). מערבב אותו עם המלח והלימון ושמן הזית ואת הכוסברה מוסיף רק לפני ההגשה לבל תסתמרטט.  

4 תגובות to “סלט שומר אנוכי”

  1. מאת טל:

    אצלנו אוכלים משהו דומה, רק שבמקום כוסברה, אנחנו מוסיפים פרוסות דקות של גזר.
    לאחיינית שלי יש סטיה לא מוסברת והיא מוזגת את הרוטב לכוס ושותה את זה.

  2. מאת foodha:

    הסטיה של אחייניתך, מוכרת היטב בספרות המקצועית והיא כבר הפכה למקובלה וכמעט בגדר הנורמאל. אצלי יש לא מעט לוגמי רטבים, בעיקר במגזר הסלטים החיים, וטעמם (במשובח) עימם.

  3. מאת ליאור:

    אני קורא לאניס ולכוסברה חומר הדברה לאשכנזים :mrgreen:

  4. מאת foodha:

    מצויין, ליאור ;) ;)

השארת תגובה