מרק עדשים, מנגולד ולימון = מעמול*

  מרק ממוצא לבנוני- עם שיפצורים מקומיים. ופתרון תעלומת אלומת עלי הסלק מתחילת השבוע שעבר:

  • 7 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים קצוצים
  • שמן זית
  • 2 כוסות עדשים ירוקות או שחורים ואפשר אורגניות (העיקר שיהיה עדשים טובים באמצע הדרך…)
  • 10 כוסות ציר (בקר עוף או ירקות ואם לא מספרים לי אז קובייה או אבקת מרק)
  • חבילה מנגולד מופרדת לעלים וגזעים קצוצים ואפשר יותר וגם תרד.
  • 3 תפוחי אדמה לקוביות של 3-4 מ"מ.
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • מיץ משני לימונים
  • מלח,
  • פלפל
  • תערובת זעתר (+שומשום וסומאק)
  • קוביות לחם (עדיף לבן, בריוש או פאן דה-מי)

לטגן בצל ב-2 כפות שמן זית עד שמתחיל לקבל גוון חום.

להוסיף 2 שיני שום כתושות, לערבב. להוסיף 2 כוסות עדשים ירוקים, לבשל הכל ב- 10 כוסות ציר/מרק חום בהיר (מרק עוף או בקר או שילוב).

dsc02592_s.jpg

תוך כדי בישול להוסיף את גזעי המנגולד הקצוצים  ו-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות של 3/4 ס"מ לבשל ולערבב כ- 20 דקות. להוסיף עלים קצוצים של המנגולד ולבשל עוד 10 דקות עד רכות, ניתן להוסיף מים לדילול, ובסוף להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

במקביל לחמם במחבת 4-5 כפות שמ"ז, לטגן בה בצל קצוץ על אש בינונית, כשהבצל מגיע לשקיפות, להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות וחצי כוס כוסברה קצוצה דק, להגביר אש עד שהשום משנה צבע ולהוריד מהאש. לתת להתקרר כמה דקות ולהוסיף מיץ מ-2 לימונים. להוסיף תכולה זו למרק לפני ההגשה.

מעל המרק לפזר קוביות מ-4 פרוסות חלה/פאן-דה-מי/בריוש, או סתם לחם מצוי, 1/2 עד ס"מ בקוטר, מטוגנות/מוקפצות במחבת קלות בשמ"ז ומושפרצות בתערובת זעתר ושומשום, עם או בלי סומאק.

2 תגובות to “מרק עדשים, מנגולד ולימון = מעמול*”

  1. מאת טועמת:

    מתכון שמתחיל ב-7 שיני שום :D
    יאומץ.

  2. מאת foodha:

    מה שבע? ;)

השארת תגובה