מרק עדשים, מנגולד ולימון = מעמול*
מרק ממוצא לבנוני- עם שיפצורים מקומיים. ופתרון תעלומת אלומת עלי הסלק מתחילת השבוע שעבר:
- 7 שיני שום כתושות
- 2 בצלים קצוצים
- שמן זית
- 2 כוסות עדשים ירוקות או שחורים ואפשר אורגניות (העיקר שיהיה עדשים טובים באמצע הדרך…)
- 10 כוסות ציר (בקר עוף או ירקות ואם לא מספרים לי אז קובייה או אבקת מרק)
- חבילה מנגולד מופרדת לעלים וגזעים קצוצים ואפשר יותר וגם תרד.
- 3 תפוחי אדמה לקוביות של 3-4 מ"מ.
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- מיץ משני לימונים
- מלח,
- פלפל
- תערובת זעתר (+שומשום וסומאק)
- קוביות לחם (עדיף לבן, בריוש או פאן דה-מי)
לטגן בצל ב-2 כפות שמן זית עד שמתחיל לקבל גוון חום.
להוסיף 2 שיני שום כתושות, לערבב. להוסיף 2 כוסות עדשים ירוקים, לבשל הכל ב- 10 כוסות ציר/מרק חום בהיר (מרק עוף או בקר או שילוב).
תוך כדי בישול להוסיף את גזעי המנגולד הקצוצים ו-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות של 3/4 ס"מ לבשל ולערבב כ- 20 דקות. להוסיף עלים קצוצים של המנגולד ולבשל עוד 10 דקות עד רכות, ניתן להוסיף מים לדילול, ובסוף להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
במקביל לחמם במחבת 4-5 כפות שמ"ז, לטגן בה בצל קצוץ על אש בינונית, כשהבצל מגיע לשקיפות, להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות וחצי כוס כוסברה קצוצה דק, להגביר אש עד שהשום משנה צבע ולהוריד מהאש. לתת להתקרר כמה דקות ולהוסיף מיץ מ-2 לימונים. להוסיף תכולה זו למרק לפני ההגשה.
מעל המרק לפזר קוביות מ-4 פרוסות חלה/פאן-דה-מי/בריוש, או סתם לחם מצוי, 1/2 עד ס"מ בקוטר, מטוגנות/מוקפצות במחבת קלות בשמ"ז ומושפרצות בתערובת זעתר ושומשום, עם או בלי סומאק.
יום חמישי, 20 בנובמבר 2008 בשעה 12:50
מתכון שמתחיל ב-7 שיני שום
יאומץ.
יום חמישי, 20 בנובמבר 2008 בשעה 13:04
מה שבע?