סמטת ההפתעות

רבים מתעניינים מהיכן מגיעות שכיות החמדה העולות על שולחנו של פודהה ובאי ביתו. עדיין אי אפשר לגלות הכול. את שוק האיכרים, הנמל תל-אביבי של ימי שישי, בו אני מצטייד בצורה נרחבת ומגוונת ביותר, הזכרתי לא פעם, אבל בלחץ קל הסכמתי לחשוף את אחד המקורות הנוספים, המועדפים עלי בעת ביקורי התכופים בשוק הכרמל.

dsc02618_s.jpg

 בסמטת הכרמל, המסתעפת מרחוב (שוק) הכרמל, בשלישו התחתון לערך, בפינה קטנה, קצת מצטנעת יושב לו יהודי חביב בשם ישראל. לא צועק ולא מכריז על מרכולתו, כי אין לו צורך. כל מי שקצת תבונה בראשו ולפחות חלק מחושיו פועלים יכול להבחין באיכות המיוחדת של הירקות (והפירות) המדברת בשם עצמה.

יש לישראל מבחר עונתי ומשתנה, מאוד מוקפד של לפת, סלק, ועוד שורשים, בצלים ירוקים ממש מתוך BOOK צילום, וגם לחצילי הבאלאדי לא חסר מאום, יש לימונים (וגם פרסיים מתוקים) שום , במיה (כשיש) שעועית ירוקה, צהובה וטורקית ואורחים מזדמנים. כ-20 מטר מהשוק מולו שני דוכני מזון מוכן- שווארמה- קובה מאוד מצומצמים.  

3 תגובות to “סמטת ההפתעות”

  1. מאת גסטרו:

    זו הוכחה שאתה באמת אוהב אותנו !
    אעביר את הצלום לקנין שלי …

  2. מאת גסטרו:

    ומה חדש ושווה בשוק האכרים ? היית היום ?

  3. מאת foodha:

    פיספסתי השבוע, אבל הייתי בשבת בשוק של תרשיחא. פרטים יבואו.

השארת תגובה