עלי כותרת

יש ימים ואתה קוטף פרח מקסים, או אגודת עלים נהדרים, ובחלוף כמה ימים ב"אגרטל" בווק או בסיר הם מחיים לא רק את הנפש אלא גם משביעים תיאבון וגורמים להנאה רבה.

מי יודע לאיזו מטרה נעלה ישמש ה-bouquet הסגלגל-ירקרק הזה?

dsc02581_s.jpg

עלי העילית (מנגולד + עלי סלק) הללו הגיעו מראובן הירקן הבוקר ועתידם לפניהם.

5 תגובות to “עלי כותרת”

  1. מאת טועמת:

    בנוגע לעלי סלק: האם כדאי להוריד את העלים שמגיעים יחד עם שורש הסלק ולהוסיף אותם לסלט ירקות, או ש"סלק עלים" שונה מעלים של "סלק שורש"?

  2. מאת foodha:

    אני סבור שמדובר באותם עלים. עד היום כשנתקלתי בעלים המחוברים (בגבעול) לסלק עצמו השתמשתי בכל המכלול. בסלק בנפרד ובגבעול ובעלה בנפרד, אולם שניהם עברו אצלי בישול או אידוי, מכיוון שהעלים לא היו קטנים או צעירים מספיק לטעמי.
    אני מניח שעלי הסלק הסגולים הקטנים (הקטנטנים) המגיעים בשקיות, כחלק מתערובת עלים, נקטפים בעול ימיהם.

  3. מאת טועמת:

    תודה

  4. מאת foodha:

    ואם אינני טועה הפעם האחרונה שראיתי מכלול שכזה, היה במשלוח של אור-גני:
    http://www.or-gani.org.il

  5. מאת טועמת:

    הסלק מהסופר. על חלק מהפקעות (שורש או פקעת?) כמה גבעולים ועלים, הרבה יותר קטנים ואדומים ממה שבתמונה שלך.

השארת תגובה