רדיו תל אביב – התכנית ח"י כפליים

 ובמספרים: לא FM 102 אלא קילו = 36 קילו נשירים.

ארוחת המאה מתקדמת ובאה. נותרו עוד מקומות בודדים והרי אחת הדרכים להשיגם:

הרכיבו את ארוחת החלומות שלכם מתוך כל המתכונים שהתפרסמו בבלוג,  יש לבחור עד 7 מנות, השתדלו שיהיה איזון וגיוון בארוחה, ואולי תתגשמנה כל התקוות.  כל התשובות ישוקללו (וגם פודהה יחליט בעצמו בשיקול דעת ומאזניים על מנה או שתיים) ותורכב הארוחה המיוחדת. בין כל הפותרים יעלו בגורל מושב או שניים.  ניתן לשלוח את ההצעות (כתגובה לפוסט זה) עד סוף חודש נובמבר.

dsc02586_s.jpg

ובינתיים נחשוף בפניכם פעולת חירום חירורגית שביצע פודהה בחגורות נבחרות, שהרחיבו עוז וחור ולא שמרו על קצב ההיצרות, ולפיכך חורר בהם עוד 2-3 חורים לתפארת רזון ישראל ומשמניו הנמוגים.

ובין לבין קיים פודהה ביקור הזדהות שלא מן המניין, אבל מאוד לעניין אצל אבו חסן (עלי קארוואן) מקדש המסבחה ביפו.  המסבחה מעולה כתמיד, חמימה, טרייה ומפנקת, וגם אחרי קירור וחימום השאריות של ה- TAKE AWAY למחרת עדיין משובחת ביותר. חבל שלא היתה רשימת עלי (ירוק) בבחירות העירוניות, היו מקבלים את קולי. ואגב בקרב בני ביתי והמשפחה המורחבת, שכולם קיבלו משלוחה, נשמעו תודות ושביעות רצון ללא ממצאים קליניים. גם הלבנה המקוררת מצויינת.

dsc01585.jpg

מנה מן השמיים!

16 תגובות to “רדיו תל אביב – התכנית ח"י כפליים”

  1. מאת גסטרו:

    וויי וויי איזו משימה !
    אתה מתכוון מתכונים למאכלים שאתה הכנת ? או שגם המנות של שף סטפאן נכללות ?
    ואת המסבחה ניתן לשנמך קלורית עי ויתור על השמן- לדעתי לא יפגע בטעם. ואת עומס החידקים להפחית עי ויתור על הפטרוזיליה…

  2. מאת foodha:

    רק מתכונים שלי הפעם.
    ולגבי המסבחה, אני מוכן לקחת את הסיכונים שלי ולקחת את המוצר, בדיוק כפי שעלי עליו השלום, הכין עשרות בשנים. ;)

  3. מאת ronen:

    הו, אתגר לרוחי… לא צריך להיות חכם מדי, אלא רק מספיק גרגרן

    במה נבחר? מתוך 100 תגיות המתכונים, ישר כל האלה עם החצילים ירדו (ויסלח לי עופר), כך שנחסכו לי כמה מתכונים מעניינים…
    לפתיחה חשבתי על טריו של דגים נאים:
    - לכבוד החורף את הקרפציו תותים
    - בגלל היופי את טרטר האינטיאס
    - ובגלל היחוס, את היוקהאמה (מקום ראשון או לא?)
    בצדם אשמח לסלט הפאפיה, וכמובן שליד הפחממות אפשר לראות גם את שאריות הצטני מנגו.

    אחר כך, כמנת ביניים אשמח לחוות את הקוביה ההונגרית (ביחד עם איזה משחק חברה כל שהו). אם בא לך להשקיע, הטונה הצרובה יכולה גם לבא בחשבון.

    כחובב אוכל הודי- הייתי הולך על מנה עקרית מהCTM המגרה שהכנת.

    קינוח? המממ לא ממש מצאתי בבלוג. אולי קינוח יכולה להיות איזה מנת פירות, או איזה משהו מושחת שיעלה זמנית את המפלס ל100.5

    לפחות אם לא אזכה, הייתה רבע שעה של הזייה…

  4. מאת foodha:

    בדיוק, אחי, סייג לחוכמה – רשימה! (ואנינות).

    רשימתך נאה מאוד, נמתין לקולות הימאים ונבדוק יחדיו מי ישב לשולחן ממשלת פודהה.

    ואגב, אין עדיף מהזייה שמקורה טבעי ומסתכמת בקלוריות בלבד. :lol:

  5. מאת גסטרו:

    אני עובדת על זה
    בינתים ראיתי שהצטבר כאן די חומר לספר….ואם אי פעם תוציא כזה – לזכור מי הראשונה . אגב, אני מכירה את שרי גוטמן הבעלים של הוצאת "אחוזת בית".
    חוץ מזה – מיד בסיום הכנת קומשיאני למפגש אוכל גרוזיני מבטיחה להכין רשימה לתפארת.

  6. מאת foodha:

    אל דאגה גסטרו,
    כל הזכויות שלך שמורות.
    הצלחה בגרוזינית ובכל מעשה ידיך.

  7. מאת שחר:

    המון כל הכבוד וכפליים הצלחה בהמשך.
    :)

    ש.

  8. מאת ronen:

    נותרו עוד שבועיים למנאייק… נכסוס צפורננו בעודנו מחכים ומתפללים לטוב

  9. מאת הגורס:

    כבוד הוא לי להשתתף בארוחת המאה !!

    המבחר עצום וקשה לי להתרכז מרוב מתכונים צבעוניים ומאכלים מדהימים.
    תפס את עיני הרוזמרין המקולמר (שגם יצא לי לטעום אותו במטבחו של פודהה), כמוכן ירקות בגריל עם גוואקאמולי (נראה בריא פיצוץ), ומנה אחרונה קדאיף אורבני (סבבה של "מנת בריאות").
    לגבי המנה העיקרית אני נותן את זכות ההחלטה למומחים גסטרונומים גדולים ממני (זהו עניין מורכב ועדין). רק ארצה לאמר שלדעתי כדאי לשקול להשתמש בבשר דל כולסטרול – וכוונתי לבשר בת יענה למשל.
    זהו זה, אני הולך לאכול צהריים
    להתראות בארוחת המאה

    גורס טחן -טחן

  10. מאת הגורס:

    אנו כמובן גאים בך על ההשג המרשים

    גורס טחן – טחן

  11. מאת גברת פופקורן:

    לבושתי אודה כי לקח לי זמן להזכר בשמי "הספרותי" אבל שיטות טכנולוגיות שונות סייעו בעדי…
    אז ככה, קודם כל אנו מאד מאד מאד מאד (X36) גאים בירידה.

    מיגוון המרשמים הרב גרם למחשבי לקרוס ולכן אצמצם את בחירתי לשלושה מתכונים :
    טארטור בולגרי עם כרובית צלויה ואפונה (קשרים משפחתיים…)
    סלט קינואה פומלו אדום וירוקים (טעמתי והתאהבתי)
    סביצה ליצ'ילי

    בהצלחה

  12. מאת foodha:

    חן חן לכולם.
    לידיעת כל המדרגים, הבוחרים ורודפי הכיסאות, כל המשאלות נרשמות , ורבות הגיעו גם במייל (מתקבל בברכה). פודהה מערכות סטטיסטיקה תעביר לידיעתכם בהמשך את מתכוני הצמרת.

  13. מאת וטוב שכך:

    כיפאק היי להשלת הקילוגרמים!

    משתתפים בשמחתך ומאחלים פרידה קלה מעוד ח"י ק"גים!

    לעניין המנות, יש כאן הסכמה עם רונן לגבי החצילים!

    המנות שאהבתי במיוחד (לא בטוח שהכל מצטרף לכדי ארוחה קוהרנטית):

    לפתיחה: סביצ’ת סתיו זעירה (עם פומלה וצ'יפוטלה)

    ביניים: רוזמרין מקולמר
    הקוביה ההונגרית

    עיקרית: שוק טלה -או- קוסא מחשי וחבריו (במילוי בקר וכבש)

    לצד הבשר: סלט על -רמזור (אם כי בטח אין עכשיו אפונת גינה טרייה. כמה שנים שלא אכלתי אפונה טרייה…)
    ירקות בגריל עם גוואקאמולי

    קינוח עליי (-:

  14. מאת גסטרו:

    ראשית מלאתי כרסי (רוקח 73) כדי שההחלטה לא תושפע מרעב גרידא , כנגד קבוצת ה"בלי חצילים" אני מיסדת את תנועת "מינימום סלק" למרות שהוא אחד הירקות הבריאים שיש
    ולענין-
    לפתיחה מרק ה MASOUPCHA – סוס מנצח לא מחליפים
    בלי סביצ'ה אי אפשר אז אשמח לסביצ'ה+אבוקדו ממאי 2009
    אחר כך טויטס הודי- CTM מנה שכבר הוזכרה כאן ולצידה סלט בסגנון בל פורי
    סלטים ליד- טרטור עם כרובית צלויה ואפונה וסלט קינואה ופומלו
    אם תרצה להוסיף- תוספת פחמימתית – ריזוטו פריקה מאד מסקרן.
    קינוח-באחריות הזוכה/ים המאושרים !

  15. מאת ronen:

    רעיון הקינוח על הזוכים תופס תאוצה! אני בעד! :mrgreen:

  16. מאת foodha:

    גם במחלקת ההפקה נוטים לקבל את הרעיון.

השארת תגובה