סלט חציל באלאדי חם
ממש עכשיו גיליתי חצילי באלאדי ממקור חדש (עבורי לפחות) מהערבה. מדובר בחצילים גדולים, בעלי עור מבריק, בשר לבן וטעים ומיעוט גרעינים. יש לי תחושה עזה שמדובר ב"נפולת של יצוא" שכדאי להשתבח בה כל זמן שאפשר. .
הלכתי על אופן ההכנה הפשוט: קלייה בגריל (או אש פתוחה) עד חריכת הקליפה, קילוף מהיר למסננת, וכדי "להכות" על החציל בעודנו חם מיהרתי להוסיף לו 2 כפות מיונז, כף מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות,מלח ופלפל שחור גרוס טרי.(עם או בלי פטרוזיליה קצוצה דק) אם רוצים במימד עוקצני ומפתיע אפשר לכתוש (בעלי או מכשיר קהה אחר) 2 כדורוני פלפל סצ'ואן.אם לא פלפל שחור גרוס או ירוק קצוץ יחריפו בהתאם
הצילום נועד להפגין את גודלו של חציל העל. אם מכינים בטרם עת, אפשר לחמם בטוסטר או גריל ב-100 מעלות קצת לפני ההגשה, ורק אחרי לערבב עם הרוטב על שלל מרכיביו!
ומי שמגיע לשוקה האיכרים התל אביבי, חזרו הארטישוקים של נועם מניר בנים, ולצידם חצילי (חממה) קלילים וטעימים.
יום שני, 11 בינואר 2010 בשעה 16:46
כמה פשוט ככה טוב,
נוסה בתוספת טחינה ויוגורט עיזים בכמות זהה למיונז
הקטנה טורפת את זה ברגעים אלה
יום שני, 11 בינואר 2010 בשעה 20:04
הכל לטובה, כל זמן ששומרים על החום בלב (גם של החציל), הוא ישתבח בכל תוספת או תחליף, באבא גאנוש או מאמא מאנ…או איך שלא תקרא לו