שומר מוגרל

 באירוע יום העצמאות הזכור לטוב טעמנו שומר אפוי/מוגרל שהכינה תמרהינדי היקרה. שמחתי לקבל לידי את המתכון (במקור של עומר מילר מ"מטבח ישראלי") וכדרכי ערכתי שינויים קלים להמעטת קלוריות:

4 פקעות שומר חתוכות לרבעים ( אצלי היו 6 קטנים לחצאים ושלישים)

4 כפות שמן זית

4 כפות סוכר ( אצלי כף וחצי תחליף סוכר חום)

4 גבעולי טימין

מלח ופלפל גרוס

 עוטפים באלומיניום ושמים בגריל ל-40 דקות. (או 30 בתנור ו-15 בגריל)

 כדי להעניק לשומר מעטפת מפנקת ניתן (כבדוגמא), להעטירו בנתחי גבינה כחולה ואגוז מלך קלוי. (ובפעולת איגוף אלגנטית להחזיר בשומן את הפחמימות הנעלמות…)

השארת תגובה