משט הטונה

מלבד המשט הטראומטי בים התיכון בשבוע שעבר, גם אלינו הגיעו אורחים הישר מאיסטנבול. א"ס היקרים, הקונסולית הגלובאלית לענייני קולינאריה  ושגריר הכבוד בתפוח בגדול ושר (חלקי) הפנים הגיעו לביקור בילטראלי בצוק העיתים במשכנות פודהה.  ארוחה נעימה מאוד בליווי יינות הבית ובתים אחרים באיטליה וספרד. מה שאנו הוצאנו מהים התיכון, (אני מניח שגם פעולה זו גבלה באלימות בשלב מסוים)  היו נתחי טונה כחולת סנפיר שבדיוק בעונה זו כשהספינות מפליגות דרומה וטמפרטורת המים טובה להם מחליטים לנדוד ולעלות בחכות של דייגינו האמיצים.

 

למנה הראשונה הגשתי טורו טונה (או  כמעטורו) צרוב על תחמיץ שאלוט-לימון-יוזו מעוטר בריג'לה,בצל ירוק ועלעלים נבחרים ומסומן באיולי פיטנגו-צ'יפוטל.

 

בהמשך יצאו את התנור פרגיות טבעוף ממולאות כל טוב וכולל ( מה שסברתי כאתנחתא קומית) ביצי שליו קשות וקלופות, אותן ניתן לראות מבצבצות באחורי העופות השחומים.

ולצלילי השיר של ברוך עם המגפיים נאחל להם המשך סיור משובח ותיאבון בריא באשר הם.

4 תגובות to “משט הטונה”

  1. מאת רונן:

    אויש בועז… אתה גדול. אחלה אתנחתה

  2. מאת Foodha:

    חן חן, ידעתי שצריך את הפרספקטיבה שלך, חוצת האוקינוסים, כדי להבחין בביצבוץ…

  3. מאת רונן:

    זוגתי שתחייה השתבצה כמעט למראית הבצבוץ…

  4. מאת foodha:

    מקווה שזה היה ביוץ כהלכה…

השארת תגובה