סלט חום יולי

יולי הינו עונת הליצ'י וגם תחילת עונתו הקצרה של הליים הישראלי. לפיכך הוחלט במעבדות פודהה לעבור לשלב הניסיונות בבני אדם, ולבדוק את רוטב הסלט העונתי המיוחד. לצורך כך יש להצטייד: 

  • מיץ מליים אחד טרי ועסיסי
  • 2-3 ליצ'י קלופים ומגולענים
  • שן שום
  • ג'ינג'ר טרי קלוף (בכמות של ש"ש*)
  • כף רוטב חריף-חמוץ-מתוק  תאי או רבע פלפל חריף ללא זרעי פורענות.
  • כף סויה
  • 3 כפות שמן תירס./בוטנים/חמניות
  • כפית שמן שומשום קלוי

 הכול מעובד מזונית או מבלונדר ואח"כ מסונן במסננת. (אפשר להכין ולמקרר)

  •  2- 3 כפות שומשום לבן/שחור קלוי במחבת.

 במעבדה שלנו הוחלט לחלוט  כ-300 גרם שעועית ירוקה ואחריה 3 קלחי תירס מתקתקים.

  • השעועית נחתכה לפיסות של כס"מ וחצי וגרעיני התירס הופרדו מקלחיהם.
  • נפרסו פטריות (שיטאקי) והוקפצו במעט שמן ומעט מלח עד שנצלו-יובשו.
  • הירקות והפטריות הועברו לקערה מעליהם הרוטב והשומשום לעיטור.
  • הוגש עם איטריות ביצים מהירות הכנה.

 

השארת תגובה