אושפיזין לטאפאס
לסוכה הוירטואלית של פודהה נאספו (חג האסיף, לא ?) כמה ירקות נכספים כדי לפנק את אושפיזי בטאפאס עליו חלמתי מאז מדריד 2008 . כל הניסיונות לפלפלונים והטסת זרעים כשלו, עד שהחיפושים המקומיים, על אדמת הקודש העלו בחכתי (וחיכי) גידול מיוחד של פדרונים (צברים גאים, מתוחי עור וזקופים).
מחמת הראשוניות, והיעד המסעדתי המוגבל נאלצתי (בשמחה) להצטייד בארגז של 5 קילו מהאושר הירוק.
לפלפלונים טעם פלפלי מיוחד. יש להם ארומה קלה של חריפות, אך הם מתוקים, בדרך כלל. עד כה כשלמעלה ממחצית הכמות נטרפה, נתקבל דיווח אחד בלבד (לא בטוח, זה היה כנראה חשש לחריף…) של תופעת "הרולטה הספרדית" כלומר פלפל חריף.
הכנת פלפלוני הפדרון פשוטה, בטאפאסיות במדריד (ובמקור מגאליסיה) הם מטוגנים בשלמותם, בשמן זית ומוגשים עם מלח. לשם הפינוק נטרלתי אותם מגבעולם וגרעיניהם.
המשווק למסעדות הציע גם תירס ("הטוב ביותר שאכלת!"). באופן חגיגי לקחנו ארגז (דרישת מינימום). שיני כל קלח חלקן צהובות ומיעוטן לבנות והוא אכן מתוק וטעים; חי, מבושל (זריז) או על הגריל. בטאפאסיית פודהה הוגש על הגריל מרוח במעט בחמאה, רסק עגבניות טרי, מרוות עגבניות (אוליה) ומעט פפריקה מעושנת ספרדית של LA CHINATA.
במדריד אכלנו פטריות ממולאות, וגם לכך בוצע שיחזור (בייקון קצוץ, שום ופטרוזיליה קצוצים ושמן זית, מעט מלח. בניסיון הבא אולי אוסיף שבבי עגבניות מיובשות)
עוד בתפריט ה"ספרדי" בצלצלי פנינה ופרוסות סלק אפוי, עם כדורי בוקאצ'יני (מוצרלת באפלו) ומעט אנשובי ( מעודן וטעים מאוד) של ORTIZ .
עד כאן הסקירה הרפואית של הפרופ' פודהה מהמחלקה לאושפיזין לילה.
יום חמישי, 23 בספטמבר 2010 בשעה 22:11
בבקשה בבקשה את הכתובת של מגדל הפלפלים גם אני נכשלתי בגידולם בארץ תודה תודה
יום חמישי, 23 בספטמבר 2010 בשעה 22:39
054-4952357 אלון הוא האיש.
http://www.veggies.co.il/index.html
צריך לרכוש קרטון שלם!
בהצלחה.
יום שישי, 24 בספטמבר 2010 בשעה 1:19
HAG SAMEICH
REDARDS FROM THE SPICE MARKET AT THE BIG APPLE
יום שישי, 24 בספטמבר 2010 בשעה 6:12
הספקת לאכול BIG APPLE בדבש?
יום שישי, 24 בספטמבר 2010 בשעה 22:26
את בספייס מרקט? כיף שם!
ופודהה- איך יודעים אם הפלפלונים הם מהסוד המתאים? אנחנו מגדלים פה בגינה סוג של פלפלונים חריפים שנראים בדיוק כמו בתמונה
יום שבת, 25 בספטמבר 2010 בשעה 0:19
סומכים על המגדל שלך, או קוראים היטב מה נאמר על אריזת הזרעים.
גם הפדרונים נראים בדיוק כמו פלפל חריף "רגיל" אבל הם לא.
כמעט סיימנו את כל 5 הקילו ללא שמץ חריפות!
יום שבת, 02 באוקטובר 2010 בשעה 4:52
I had an 8 cuorse meal , and do I long for?
The sticky rice …..
יום שבת, 02 באוקטובר 2010 בשעה 7:50
אל תשמרי אותנו במתח…
איפה 8 מנות?
איפה הדביקי-אורז?