צמד חמד – חרדל ומיונז, מפה ומשם.

סדרת החרדלים החדשים של אוליה (וממש לא אוליביה…) הם שיתוף פעולה של אוליה (מרחוב פרישמן 73 בתל אביב ומשוק האיכרים בנמל, בשישי) ושל  ג' רמי קסלר מחברת קוזיליק הקנדית, הידועה ב-31 טעמי החרדל שלה, על ההתאמה לטעמים המקומיים שמעתי עוד בשלב מוקדם מנמרוד זלצמן. התוצאה בהחלט חריפה ומשובבת כל שנביץ, בשר, נקניקיה או וינגרט ראוי.

לחרזלת (חרדל חזרת) אופי נשכני ועוקץ לשונות, מה שלא מפריע לבני הצעיר לפנות לחרדל זה בתחילת הכנת כל כריך.

 

מיונז ביתי הוא באופן עקרוני רעיון נהדר ואיכותי. מי שמקפיד על קלוריותיו עדיף לו שלא ייתקע עם יתרות מיונז משובח. הפשרה שלי היא מיונז הולנדי, Gouda's Glorie  שהוא אמנם תעשייתי, אך עדיף (לחיכי) על כל מתחריו. אם אינני טועה הוא התחיל בחנות ההולנדית ברחוב רש"י בתל אביב. וכעת אפשר למצוא אותו בכמה מעדניות מובחרות. הפאר של חאודה מגיע בבקבוק לחיץ ושימושי, וגם הוא ידוע כמשדרג שנביצים, וחביב על כל קולסלואו באשר הוא.  

תגובה אחת to “צמד חמד – חרדל ומיונז, מפה ומשם.”

  1. מאת גסטרו:

    כמי שכריכים הם מקור תזונתה העיקרי- מודה לך מאד על ההמלצות, עכשו צריך להרחיק לכרך למצוא את החרזרת . תודה !

השארת תגובה