פלאפל העצמאות


נותרה עוד קופסת חומוס ירוק (באלדי) בקליפתו. לאחר הקילוף נותרתי עם 100 גרם חומוס ירוק, הוספתי רבע בצל, 6 כפות נבטוטים, חופן בריא של פטרוזיליה, חופניים כוסברה, קצה קיצו של פלפל ירוק חריף, וטחנתי במעבד. לכך נתווספו 3 כפות פירורי לחם, חצי כפית מלח, כפית זרעי כמון וכפית וחצי זרעי כוסברה כתושים. עורבב היטב.


במחבת שמן זית ובצד קערית שומשום. מכשיר הפלאפל (הקטן ביותר, מבין 3) נשלף עם כף הכדורים "שוייפו" נטבלו מצד אחד בשומשום והיידה לשמן הרותח.

יצא חגיגי ובמידה. עם סלט עגבניות, רוקט, בצל בטחינה לימונית. (ואין מה לעשות הירוקים לקחו…)

3 תגובות to “פלאפל העצמאות”

  1. מאת שחר:

    חג שמח! נראה נהדר.
    ש.

  2. מאת גסטרו:

    אין כמו פלאפל ירקרק לנחם אוהד צהוב
    מה זו טחינה לימונית להבדיל מטחינה רגילה?

  3. מאת Foodha:

    גולמית+מיץ לימון בלבד.
    בסלט היה מלח וחריף…

השארת תגובה