סביצ'ת ליים זעירה

לכבוד הקיץ שחימם מנועים וקצת פחות נעים, מוגש כאן מתכון קליל וקיצי לסביצ'ת תחילת העונה של הליים. למי שלא הבחין עדיין בירקן היוקרתי הנבחר שלו, נבהיר שזה כשבוע מצוי הפרי המקסים הזה, שתורם למטבחי סיאם, הודו ומקסיקו ויש לו נגיעות נוספות של חמיצות מענגת במטבחים רבים וטובים.

לפיכך נצטיידתי ב-400 גרם דג ים טרי, הפעם פארידה בהירה ומפולטת. את פלחיה השכבתי בעדינות על רסק משולב מ-12 עגבניות שרי, רבע פלפל חריף כתוש ו-2 פלפלוני פרובלנו מגולענים ופרוסים דק.

על הדגים הזלפתי מיץ מליים עסיסי שלם, זירזפתי מלח גס, פרוסות בצל ירוק, עלי כוסברה, רוקט קצוץ באורח גס , עלעלי גרגיר נחלים וחתמתי ב-25 שקדים ירוקים ולחים (רק החלק הפנימי).

ותודה לדרום אמריקה.

8 תגובות to “סביצ'ת ליים זעירה”

  1. מאת גסטרו:

    ביכורי ליים בחדש יוני ? לא אתווכח – אלך לחפש !

  2. מאת foodha:

    החודש הרשמי, לפי ה"פרדסן" מכרם מהר"ל יולי, אבל השנה הם הקדימו.
    בנווה אביבים יש כבר שבועיים (אבל הקוטג' במחיר הישן…)

  3. מאת גסטרו:

    תודה
    מתי העץ בגינה שלי יתעשת ויניב. מתי…

  4. מאת foodha:

    גם שלי מכזיב השנה. הייתה פריחה נהדרת אבל בוקר אחד (במאי) נשרו כל המיני-פירות ונשארו רק עלים. גם היוזו עוד בתול. הלימון לעומת זאת פורה כל הזמן.

  5. מאת רונן:

    25 שקדים. ירוקים ולחים.
    בקושי שקדי מרק אפשר למצוא פה!

  6. מאת foodha:

    אין כפרים, קאנטרי, באלאדי אצלכם?

  7. מאת Kim:

    where was I when you made and ate this?!!! ;-)

  8. מאת foodha:

    אני מניח שהיית בעיר הקודש.
    הכנתי בבית ל-3 סועדי הקבועים!
    מוכן לשחזר…

השארת תגובה