אחייניות צמחוניות

שתי אחייניות חמודות וצמחוניות (מתוך ה-4 הנהדרות כשלעצמן…) יחד עם המגמה הפודהיסטית השגורה של מיקוד בירקות, תוך השתלבות (מרצון) בכיוון הממעט בבשר ומכביר בצומח הן סיבות נאות להשקיע במנות צמחוניות ראויות בכל אירוע חגיגי או משפחתי (ובייחוד בשילוב המשמח).
כך נכנס לסיר ועלה על השולחן הכרוב החביב הזה:
מלפוף (כרוב באלאדי,אברבנאל, משק 6) מוקפא תחילה ואחר מעט מאודה בסיר לריכוך העלים.

אל בינות העלים המגולגלים נקבצו ובאו כוס אורז ריזוטו , כוס קינואה שבושלו מראש (בציר ירקות) לכך נוספו שזיפים מיובשים (בן דור), 3 כפות ג'וג'י (מזון על), שון כתוש, פטרוזיליה, צנוברים, פיסטוקים, קוביות פטה. המארזים המהודקים נכנסו לסיר רוחש לשעה תוך גיבוש בתכולת קופסה עגבניות איטלקיות קלופות, שום כתוש, נענע קצוצה, פלפל חריף, רכז רימונים ומיץ מליים טרי ועסיסי וגם חצי כוס מים.

לביבה חגיגית המשיכה את קו המחשבה והביצוע: תרד, נענע, עלי סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נבטוטים, שאלוט, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל ובאמצע חצי כדורון מוצרלה באפלו.
בסך הכל חג חמים, נעים וטעים.

2 תגובות to “אחייניות צמחוניות”

  1. מאת גסטרו:

    נראה טוב
    אצלי אחת הצמחוניות הקצינה לטבעונות (ומצד שני שברה חזק ימינה ותומכת בשלי יחימוביץ)
    זקוקה למתכונים נטולי ביצה וגבינה..אנא הושיע נא !
    הקולסלו נטול מיונז בהחלט יעזור. תודה !

  2. מאת foodha:

    אכן, הקולסלו גוואקמולי טעים והצליח כבר לרבים.
    תרד טורקי מאודה או מוקפץ עם גזר מגורד, בצל זה נהדר (ואם אפשר יוגורט…)
    סלקים צבעוניים צלוייים,
    השומר וכרוב באלאדי באותה המרינדה בגריל או על פסים.
    ויש עוד במעמקי הבלוג.
    אגב – יש לי עבורך לימון כבוש ממהדורת 2013!

השארת תגובה